SeksiYleinen
Nimimerkki: Minä
Ikä: 13-15v

Millä ja kuinka usein ihokarvat kannattaa poistaa?

Millä ja kuinka usein kannattaa sheivata jne kainalokarvat? Mua häirittee ne tosi paljon enkä tajuu oikee miten kaikki saa niin sileät kainalot? Ja kuinka nopeasti ne karvat yleensä kasvaa takasin. Mulla on kans aika herkkä iho.

Moikka! Kiva että otit yhteyttä sinua mietityttävästä asiasta 😊

Ihokarvoja voi tosiaan poistaa, jos itse haluaa ja jos ne itseä jollain tavalla häiritsevät. Niin ei kuitenkaan tarvitse, eikä millään tavalla kuulu tehdä. Ihokarvojen poistamiseen on monia erilaisia tapoja, ja joillain tavoilla poistettuna karvat pysyvät pidempään poissa kuin toisilla. Karvojen kasvu ja se, mitkä menetelmät sopivat kullekin, on myös yksilöllistä. Siksi on vaikea sanoa, mikä menetelmä ja kuinka usein tehtynä voisi sopia sinulle.

Mainitset itse höylällä sheivaamisen. Sheivaamalla poistetut karvat kasvavat sänkenä takaisin parissa-muutamassa päivässä. Tällä menetelmällä voi joutua poistamaan karvat parinkin päivän välein, jos haluaa, että esimerkiksi kainalot pysyvät sileänä. On kuitenkin hyvä huomioida, että on tavallista, että ihokarvojen poistamisen jälkeen iho ärsyyntyy. Tällöin iho kutisee ja siihen tulee näppylöitä, eli lopputulos ei välttämättä olekaan sileä. Tämä on yleinen ja tavallinen vaiva kaikilla, jotka ihokarvoja poistavat. Syynä siihen ovat ihon rikkoutuminen karvoja poistettaessa ja karvatupen tulehtuminen.

Koska kerrot, että ihosi on aika herkkä, voi olla, että sinulle voisi sopia paremmin jokin toinen keino poistaa karvat. Iholle hieman hellävaraisempia keinoja ovat vahaus ja sokerointi, ja näillä menetelmillä karvat pysyvät usein myös pidempään poissa kuin esimerkiksi sheivaamalla. Voit lukea lisää karvojen poistamisesta Hyvä kysymys -palvelun artikkelista.

Oliko vastauksesta hyötyä?