Seksi
Nimimerkki: stressaantunut

Miksi säännölliset kuukautiset eivät ole tulleet?

Oon 14vuotias, mun menkat alko 2vuotta sitte, ja ne on tullu joka kuukaus mut ei oo ikin ollu paljo myöhäs (ehkä max 2vk) ja nyt ne ei oo tullu 3kuukautee, oon vähä stressaantunu et miks, oon lukenu et ne voi olla parit ekat vuotta epäsäännölliset, mut ne on kuitenki enne ollu säännölliset. Rupesin kesän jälkee liikkuu enemmän, käymää lenkeil ja juoksemaa enemmän mut en usko et se kuitenkaa vaikuttaa siihe? Ja oon normaali painonen! Nii onks tää normaalii et 3kk myöhäs nyt? Oottelenko et jos alkais ja jos ei ala nyt kuukautee vaikka nii pitääks mennä lääkärii?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi! Hyvä että laitoit meille viestiä, koska asia sinua huolettaa.

Varmistan alkuun että onhan raskauden mahdollisuus poissuljettu? Eli jos olet ollut penis-emätinyhdynnässä, kannattaa tehdä raskaustesti.

Jos raskaus ei ole mahdollinen, suosittelen sinua kääntymään kouluterveydenhoitajan tai lääkärin puoleen. On totta, että monet asiat, kuten runsas liikunnan lisääminen ja muutokset painossa voivat vaikuttaa kuukautiskiertoon. Kuitenkin jos normaalisti säännölliset kuukautiset jäävät pois yli 3 kuukaudeksi, on hyvä käydä selvittämässä asiaa lääkärin kanssa 🙂 Poisjääneet kuukautiset saadaan usein alkamaan, kunhan syy poisjäämiselle on selvitetty.

Mukavaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?