NikotiinipussitNikotiinituotteet
Nimimerkki: E
Ikä: 16-18v

Miksi nikotiinipussin käytöstä tuli hiki ja oksensin?

Moro. Käytin just nikotiinipussia. Annoin olla huulessa noin 10 min ja alkoi tulemaan kauhea hiki ja sitten lenti laatta. Ei ollu eka kerta kun kokeilin mutta nyt tuli ekaa kertaa tälläset oireet. Mistä johtuu ja mitä pitää tehdä?

Moikka E,

Hyvä, että laitoit meille viestiä. Kuulostaa ikäviltä oireilta. Nikotiinihan on myrkky, eli aine, joka on haitallinen elimistölle. Oireesi eli hikoilu ja oksentaminen kuulostavatkin siltä, että olet saanut lievän nikotiinimyrkytyksen. Sinänsä voit olla huoleti. Lievän nikotiinimyrkytyksen oireet kuten pahoinvointi, hiki, vapina jne, menevät kyllä itsestään ohi, kunhan nikotiini poistuu elimistöstä. Eli mitä todennäköisimmin oireesi ovat jo helpottaneet. On kuitenkin tärkeä kuunnella näitä kehon reaktioita! Oireet ovat kehon keino suojella itseään. Ne viestittävät sinulle, ettei nikotiini tee sinulle hyvää.

Nikotiinista voi koitua myös vakavia myrkytysoireita kuten hengityksen lamaantuminen. Silloin on päästävä pian sairaanhoidon piiriin. Nikotiinipusseissa on usein tosi paljon nikotiinia, mutta tuotteiden nikotiinimäärät myös vaihtelevat. Voi siis hyvin olla, että näiden mahdollisten myrkytysoireiden yksi syy oli se, että käyttämässäsi tuotteessa saattoi olla enemmän nikotiinia kuin siinä, jota olit aiemmin kokeillut.

Nikotiinimyrkytys on vain yksi nikotiinin haitallisista vaikutuksista. Nikotiini on monella muullakin tavalla terveydelle haitallista ja aiheuttaa myös vakavaa riippuvuutta. Voit halutessasi lukea haitoista lisää Fressiksen tietopankista. Tästä syystä tietysti suosittelen jättämään nikotiinipussikokeilut väliin. Sanoit, että olet kokeillut nikotiinipusseja ennenkin, mutta käyttösi ei kuulosta vielä säännölliseltä. Kannattaa siis lopettaa nyt kun se vielä on helppoa! Päätät vain luopua nikotiinista ja suojella omaa terveyttäsi! Sitten pidät pääsi, vaikka kaverit houkuttelisivat käyttämään tai tarjoaisivat sinulle nikotiinituotteita.

Jos joskus vielä päätät kokeilla nikotiinipusseja, niin huomioithan, että ne voivat tosiaan sisältää usein vaarallisenkin paljon nikotiinia. Nikotiinimyrkytyksen oireita voi saada, jos kehoon päätyy yhtäkkiä enemmän nikotiinia kuin mihin on tottunut. Katsothan siis huolella millaisia ja minkä vahvuisia pusseja on liikkeellä, vaikka ensisijaisesti kehotammekin lämpimästi sinua pysymään niistä kokonaan erossa ❤

Kivaa, ja toivottavasti nikotiinivapaata kesää sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?