Seksi
Nimimerkki: Kotlukka

Miksi esinahkani on liimautunut kiinni terskaan?

Olen 13– vuotias poika, ja olen huomannut että esinahkani on ”liimautunut” terskaan paikoittain jollain haisevalla valkoisella aineella. Minusta näin ei pitäisi olla. Mitä voin sille tehdä?

Moikka! Kysymyksesi koskee esinahkaasi, ja sitä, miksi se tuntuu olevan ”liimautunut” kiinni terskaan.

Terska on usein osittain tai kokonaan esinahan peitossa. Viimeistään murrosiässä peniksen kasvaessa esinahka löystyy ja irtoaa terskan pinnasta. Tällöin esinahka on vedettävissä taaksepäin niin, että terska paljastuu. Esinahka voi olla toisilla kireämpi ja toisilla löysempi. Esinahan kireydestä ei tarvitse olla huolissaan, mikäli se ei aiheuta mitään haittaa, kuten kipua. Tärkeää olisi, että esinahka liikkuisi sen verran, että päivittäiset pesut esinahan alta onnistuisivat.

Kuvaat, että esinahkasi tuntuu olevan kuin liimattu terskaan ”jollain haisevalla valkoisella aineella”. Tämä aine on täysin normaalia eritettä, joka koostuu kuolleesta ihosolukosta ja esinahkatalista eli smegmasta. Smegman tarkoituksena on pitää penis kosteana, mutta se on hyvä pestä hellävaraisesti esinahan alta pois päivittäin. Jos smegmaa on kovettunut esinahan alle, voi sen pesussa käyttää apuna ihoöljyä. Pesussa ei tulisi käyttää saippuaa tai muitakaan pesunesteitä, elleivät ne ole intiimialueelle tarkoitettuja (pH alle 7), koska saippua kuivattaa ja ärsyttää intiimialueen herkkiä limakalvoja. Tavallisiin päivittäisiin pesuihin riittää lämmin vesi.

Mikäli sinua mietityttää vielä jokin asia tähän liittyen, voit kysyä tarkempaa neuvoa esimerkiksi kouluterveydenhoitajalta.

Kivaa joulunodotusta!

Oliko vastauksesta hyötyä?