Mieli
Nimimerkki: Toinen kysymys

Masennuksesta kertominen aikuiselle

Hei. Kiitos kaikille jotka auttavat minua ja laitoin tänne jo aikaisemmin viesti missä kerroin kärsiväni ehkä jopa vakavasta masennuksesta.
Aiempi nimimerkki niin oli: elämä menee p*rseelleen ja ja silloin minua neuvottiin puhumaan asioista ja olen kyllä puhunut hyvälle ystävälleni mutta en uskalla kertoa aikuiselle koskaa… No emmää tiedä en vaan uskalla mitä pitäis tehdä?
Kiitos jo valmiiksi

Hei! Aikuisille kertominen ei aina ole helppoa ja vaatii aikamoisen määrän rohkeutta. Jo tänne kirjoittaminen on vaatinut sinulta rohkeutta, mutta olet uskaltanut tehdä senkin, se on tosi hienoa! Voisitko ottaa ystäväsi mukaan? Usein yhdessä meneminen on helpompaa, kun on toinen turvana. Tai jos aikuiselle kertominen silti jännittää, niin kokeile ensin jutella aikuisen kanssa jostain kevyemmistä asioista. Kun se tuntuu sujuvan, voit pikkuhiljaa alkaa kertoa omasta olostasi enemmän. Jos tuntuu oikein hankalalta, niin kokeile juttelua Nuortennetin chatissa. Kukaan ei tiedä kuka olet ja voit sielläkin jutella ensin kevyemmistä asioista ja jos siltä tuntuu, niin kertoa enemmän pikkuhiljaa. Kertominen helpottuu ainoastaan harjoittelemalla. Ensimmäinen kerta on kuin laastarin repäisy – alkuun jännittää, että sattuuko, mutta usein se tuntuu paljon pahemmalta mielessä kuin oikeasti sitten onkaan. Usko itseesi, uskallat ihan varmasti!

Oliko vastauksesta hyötyä?