Seksi
Nimimerkki: Soni
Ikä: 13-15v

Ihastuminen

Mä on ihastunut meidän luokkan poikan mutta jos sitä tulisikin suhde niin en voi kertoa kellekään mitä teen

Ihastuminen ja tykästyminen ovat normaaleja juttuja, jotka kuuluvat jokaisen tytön ja pojan elämään jossakin vaiheessa. Toiset ihastuvat herkemmin, toiset harvemmin. Usein ensimmäiset ihastumisen koetaan koulussa, harrastus- tai kaveriporukassa. Ihastuessa tulee kiva tunne vatsanpohjaan, kun toinen on lähellä tai juttelee. Joillain ihastuminen syventyy tiiviimmäksi yhdessäoloksi ja jotkut päätyvät seurustelemaan.

Et kerro, minkäikäinen olet tai muita taustatietoja. Onpa harmillista, ettet voisi kertoa mahdollisesta seurustelusuhteesta kenellekään. Ehkä pelkäät kavereiden reaktioita tai vanhempien hyväksyntää. Joskus seurustelupari luokassa voi aiheuttaa hämmennystä, kiusaamista, epämukavaa kommentointia tai kateutta. Jokaisella on kuitenkin oikeus ihastumiseen, rakastumiseen ja seurusteluun sekä samalla koulurauhaan.

Vain kysymällä ja keskustelemalla vanhempiesi kanssa, voit tietää, miten he suhtautuisivat mahdolliseen seurusteluun. Mikäli tämä tuntuu sopivalta, voisit kertoa samalla heille, mitä sinulle kuuluu ja millaiset asiat ovat sinulle tällä hetkellä tärkeitä.

Toivottavasti sinulla on ainakin yksi luotettava ja hyvä kaveri, jonka kanssa voisit jutella ikäisillesi kuuluvista jutuista, kuten ihastumisista. Salassa pidettävät asiat ja suhteet ovat pidemmän päälle kuormittavia ja voivat tuottaa murheita.

Jos haluat keskustella ulkopuolisen aikuisen kanssa asiasta, löydät Väestöliiton sivuilta mm. nettivastaanoton tiedot.

Oliko vastauksesta hyötyä?