Yleinen
Nimimerkki: Uteliasvili

Kysymyksiä menkoista

Moi! En tiiä onko menkat alkamassa? Valkovuotoo tosi runsaasti, ehkä vähän punasen ruskeeta juttuu tullu alushousuihin. Mietin, ettö voiko vuodon sekoittaa ulosteeseen esim. Pyyhkiessä. Pitääkö sidettä pitää valkovuodonkin aikana?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Ensimmäinen vuoto on usein punertavaa tai rusehtavaa vuotoa, joten voi hyvinkin olla, että kuukautisesi ovat alkamassa. Kuukautisten alkaminen on mietityttänyt lähiaikoina monia, käy lukemassa laajemmat vastaukset esimerkiksi nimimerkeiltä Voiko olla menkat? ja Menkat??

Kysyit myös, voiko vuodon sekoittaa ulosteeseen pyyhkiessä. On toki mahdollista, että vessakäynnin yhteydessä ei ole ihan varma, onko paperissa kuukautisvuotoa vai ulostetta, vai molempia. Jos tällaisessa tilanteessa on epävarma, eikä pikkuhousuissa vielä näy kuukautisvuotoa, kannattaa ehkä pissalla käynnin yhteydessä pyyhkiessä vielä tarkastaa jääkö paperiin rusehtavaa vuotoa.

Valkovuodon aikana ei suositella käytettävän sidettä. Jatkuva pikkuhousunsuojien käyttäminen voi ärsyttää ihoa ja limakalvoja. Se toimii myös hyvänä alustana bakteereille. Hyvä intiimihygienia onkin erityisen tärkeää, ja alapää kannattaa pestä lämpimällä vedellä päivittäin. Kerroit viestissäsi, että valkovuotoa on todella runsaasti. Joskus lisääntynyt valkovuoto voi olla merkki tulehduksesta. Silloin on usein myös muita oireita, kuten kutinaa ja kirvelyä. Tällöin kannattaa olla yhteydessä lääkäriin.

Kivaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?