Yleinen
Nimimerkki: Voiko olla menkat?

Onko mulla menkat

Eli siis mulla on ollu ehkä 2 vuotta valkovuotoo ja mun murrosikä on alkanu mut sit pari päivää on alkkareihin tullu puhertavaa ja vatsaan sattuu ja mun menkat ei oo alkanu ni mitä tää vois olla

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Kuulostaa siltä, että menkkasi ovat nyt alkaneet 😉 Ensimmäinen vuoto on usein juuri kuvailemaasi punertavaa tai rusehtavaa vuotoa, ja vatsakivut ovat myös yleisiä kuukautiskipuja. Vuotoa voi tulla vähän, ja se voi kestää muutaman päivän ajan. Toisaalta vuoto voi olla myös runsaampaa, selkeästi veristä vuotoa ja kestää useammankin päivän. Vuotopäiviä on normaalisti 3–7. Alkuvaiheessa kuukautiset voivat olla hyvinkin epäsäännölliset, joten älä ihmettele, jos menee useampi kuukausi ennen seuraavaa vuotoa.

Suosittelen sinua merkkaamaan kuukautisten alkamisen kalenteriin niin voit seurata kuukautiskiertoasi. Kuukautiskierron pituuden laskeminen alkaa aina ensimmäisestä vuotopäivästä ja päättyy seuraavien kuukautisten alkamiseen. Pidä nyt myös varmuuden vuoksi aina mukanasi, esimerkiksi repussa tai laukussa, sidettä tai pikkuhousunsuojaa, jotta olet varautunut seuraavaa vuotoa varten.

Tavallisimmat särkylääkkeet tepsivät usein kuukautisten aiheuttamiin vatsakipuihin. Jos kivut eivät hälvene särkylääkkeillä, sinun kannattaa kertoa siitä vanhemmillesi ja voitte tarvittaessa käydä lääkärin vastaanotolla.

Voit käydä lukemassa lisää menkoista artikkelistamme.

Kivaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?