Yleinen
Nimimerkki: Menkat??

Alkoivatko kuukautiset

Mulla on ollu valkovuotoa jo yli vuoden ajan, ja on välillä tullu pikkasen rusehtavaa vuotoo. Sitä ei tuu ikinä montaa päivää, vaan vain kerran, ja sitte saattaa mennä montako kuukautta että sitä ees tulee. Eilen kun olin vessassa ja pyyhin, nii siihen paperiin jäi vaaleenpunasta.. jotain? Sitä ei oo näkyny nyt sen jälkeen kuitenkaan, mut onks nää nyt sitte menkat?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Viestisi perusteella kuulostaa siltä, että kuukautisesi ovat alkaneet 😉 Ensimmäiset vuodot voivat olla juuri kuvailemaasi niukkaa, hieman rusehtavaa tai vaaleanpunaista vuotoa ja kestää vain päivän tai pari. Joillain voi olla ensimmäinen vuoto myös erittäin runsasta ja kestää useamman päivän, sillä kuukautiset ovat kaikilla tytöillä ja naisilla erilaiset. Kuukautisten alkuvaiheessa kuukautiset saattavat olla hyvinkin epäsäännölliset, ja ensimmäisten kuukautisten jälkeen voi mennä puolikin vuotta ennen seuraavia.

Suosittelen sinua merkkaamaan kalenteriin nyt aina kun rusehtavaa tai punertavaa vuotoa tulee. Kun oppii tuntemaan oman kuukautiskiertonsa, voi varautua paremmin ja huomata myös poikkeavuudet. Pidä myös mukanasi sinulle sopivia kuukautissuojia, jotta olet varautunut taas seuraavaa vuotoa varten 😉

Käy ihmeessä lukemassa artikkelistamme useimmiten kysyttyjä kysymyksiä kuukautisista.

Kivaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?