Seksi
Nimimerkki: Debra

Kysymyksiä liukuvoiteen käytöstä, kiihottumisesta ja orgasmista

Moi. Minulla olisi vähän kysymyksiä yhdynnästä ja liukuvoiteen käytöstä. Pitääkö koko penis voidella liukkarilla ennen yhdyntää, vai riittääkö että terska on liukastettu? Voiko liukkaria laittaa liikaa? Onko hyvä laittaa liukkaria sormelle, ennen kuin työntää sormea vaginaan? Pystyykö tytön vagina puristamaan yhtä sormea? Jos yhdynnässä käytetään kondomia, laitetaanko liukuvoidetta sekä penikselle ennen kondomin päälle vetämistä, että myös kondomin päälle? Onko penis helppo työntää vaginaan, kun tyttö on oikein kiihottunut? Voiko yhdyntä tuntua molemmista silkkiseltä? Onko naisen orgasmi voimakkaampi kokemus kuin miehen? Onko mahdollista saada orgasmi samaan aikaan? Jos on, miten sen voisi saada?

Hei, kiitos kysymyksestä!

Liukuvoide on turvallinen ja helppokäyttöinen lisä seksissä. Ei kuitenkaan ole yhtä tai oikeaa tapaa sitä käyttää. Voit kokeilla millä tavalla liukuvoiteen käyttö tuntuu parhaimmalta juuri sinulle ja kumppanillesi. Voit siis laittaa liukuvoidetta koko penikseen tai vain terskan alueeseen. Liukuvoidetta ei sinänsä voi laittaa liikaa. Suosittelen ensin kokeilemaan voidetta maltillisemmin ja tarvittaessa lisäämään sitä seksin aikana.

Liukuvoidetta voi laittaa kondomin päälle tai levittää vaginan alueelle. Jos liukuvoidetta laittaa penikseen ennen kondomin asettamista, voi se heikentää kondomin pysymistä paikallaan. Kondomin kanssa on hyvä käyttää vesipohjaista liukuvoidetta, sillä öljypohjainen liukuvoide voi haurastuttaa kondomia.

Kun tyttö kiihottuu, vaginasta tulee kostea ja liukas, mikä helpottaa yhdyntää. Kiihottumiseen on hyvä käyttää aikaa ja edetä rauhassa. Aina molemmat eivät ole valmiina seksiin yhtä aikaan. Liukuvoidetta voi käyttää myös käsiseksissä ja tytöltä voi myös kysyä haluaako hän sitä käytettävän!  Kysyit myös, pystyykö tytön vagina puristamaan yhtä sormea. Lantionpohjaa ja vaginaa jännittämällä, voi sormessa tuntua puristuksen tunnetta. Tätäkin voi yhdessä kokeilla.

Kysyit myös orgasmin kokemisesta. Jokaiselle orgasmikokemus on yksilöllinen ja se on usein myös erilainen eri seksikerroilla. Ei siis voi sanoa, että miehen tai naisen orgasmi olisi voimakkaampi. On mahdollista, että orgasmit tulevat yhtä aikaa, mutta sen ei kuitenkaan tarvitse olla tavoite. Kun ajan kanssa oppii tuntemaan omaa kehoa ja seksuaalisuutta, tietää millaisista asioista nauttii. Näin myös orgasmikokemusta voi säädellä ja laukeamista voi ajoittaa samanaikaisesti kumppanin kanssa.

Aurinkoista syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?