Seksi
Nimimerkki: Mimo
Ikä: 13-15v

Kuukautiset useamman viikon myöhässä

Mun menkat on ollu melkein vuoden, ja yleensä ne on korkeintaan muutaman päivän myöhässä tai ajoissa, mutta nyt ne on melkein 20 päivää myöhässä,nii miks ne on nii myöhässä?

Moi Mimo!

Kiitos kysymyksestäsi. Kerroit, että kuukautisesi ovat noin kolme viikkoa myöhässä. Ymmärrän huolesi, vaikka itseasiassa kuukautisten epäsäännöllisyys on täysin normaalia vielä muutamankin vuoden jälkeen kuukautisten alkamisesta.

Ensimmäisenä kuukautisten myöhästymisen osalta pitää kuitenkin aina poissulkea raskauden mahdollisuus. Mikäli olet harrastanut seksiä, jonka yhteydessä siemennestettä on joutunut emättimeen, suosittelen sinua tekemään raskaustestin.

Raskauden poissulkemisen jälkeenkin syitä kuukautisten myöhästymiselle voi olla useita. Kuukautiskierto on herkkä monille asioille, ja esimerkiksi painonvaihtelut, sairastelu tai stressi voivat kaikki vaikuttaa kuukautiskiertoon. Kun raskaus on poissuljettu vaihtoehto, voit siis hyvin odotella kuukautisia rauhassa. 😊

Mikäli kuukautisia ei kuitenkaan kuulu kuuteen kuukauteen, neuvoisin sinua ottamaan yhteyttä kouluterveydenhoitajaan tai lääkäriin. Hänen kanssaan voit keskustella asiasta tarkemmin ja selvittää mahdollisia syitä kuukautisten poisjäännille. Myös Väestöliiton seksuaalineuvontachatiin voi aina laittaa viestiä mieltä askarruttavista seksuaaliterveyteen liittyvistä asioista.

Toivottavasti vastauksesta oli apua. Ihanaa syksyä sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?