Seksi
Nimimerkki: entiedä
Ikä: 13-15v

Kuukautiset myöhässä ja raskauden mahdollisuus

Hei!

Olen ollut yhdynnässä päivä ennen ovulaatiotani ja viikko ennen kuukautisiani. Olen käyttänyt molemmilla kerroilla kondomia oikein, eikä se ole mennyt missään vaiheessa rikki, koska olemme varmistaneet sen jatkuvasti ja myös yhdynnän jälkeen hyvin. Silti minua pelottaa, että olisin raskaana.

Kuukautiseni ovat olleet nyt pari päivää myöhässä ja yleensä ne ovat olleet säännölliset. Voinko siis odotella kuukautisteni alkamista huoletta vai pitääkö huolestua?

Minulla on myös erilaisia PMS oireita, joten uskon, että kuukautiset alkavat kohta, mutta onko minulla silti mahdollisuus olla raskaana?

Moi ja kiitos viestistäsi!

Oikein käytettynä kondomi on luotettava ehkäisykeino. Kerroit, että olitte käyttäneet kondomia kumppanisi kanssa oikealla tavalla ja vielä varmistaneet, että se ei ollut rikkoutunut. Sinulla ei siis pitäisi olla huolta raskaudesta.

Etenkin muutaman vuoden ajan kuukautisten alkamisesta on ihan tavallista, että kuukautiset voivat olla epäsäännölliset. Kierroissa voi ilmetä jonkin verran epäsäännöllisyyttä, vaikka ne olisivatkin jo säännöllistyneet. Kuukautiskierto on myös herkkä häiriintymään. Kuukautisten myöhästymiseen voivat vaikuttaa esimerkiksi stressi tai sairastelu. Sekin on siis mahdollista, että raskauden huoli aiheuttaa sinussa stressiä, mikä saattaa vaikuttaa myös kuukautisten alkamiseen.

Ehkäpä kuukautisesi ovatkin jo alkaneet, kun tämä viesti sinut tavoittaa. Jos kuukautisvuotoja ei kuulu useampaan päivään ja raskauden mahdollisuus kuitenkin vielä mietityttää sinua, voit poissulkea raskauden mahdollisuuden tekemällä raskaustestin. Jos testi on negatiivinen ja kuukautisvuodot eivät ala 3 kuukauden kuluessa, ota yhteyttä lääkäriin, niin asiaa voidaan selvittää tarkemmin. Lääkärin kanssa voi myös keskustella hormonaalisen ehkäisyn aloittamisesta, jos kokee sen itselleen tarpeelliseksi.

Oliko vastauksesta hyötyä?