NikotiinituotteetSähkösavuke
Nimimerkki: Sane
Ikä: 13-15v

Kuinka pitkään kestää, että vapen höyryt poistuvat keuhkoista?

Kuinka pitkään menee että vapen höyryt lähtee keuhkoista? Ja kuinka ne saa pois?

Moikka! Se onkin hyvä kysymys!

Siihen on valitettavasti vaikea antaa tarkkaa vastausta, kuinka pian vapen höyryt lähtevät keuhkoista. Siksi vastaan sinulle nyt siitä näkökulmasta, kuinka pian keho alkaa toipumaan vapen käytöstä, kun vapen käytön lopettaa.

Vapen käytön lopettamista ei ole vielä tarkkaan tutkittu, mutta voidaan olettaa, että siinä pätevät ainakin osittain samat asiat kuin tupakoinnin lopettamisessa. Lopettamisen jälkeen keuhkot alkavat todennäköisesti puhdistua melko nopeasti vapen haitallisista aineista. Ainakin tupakoinnin lopettamisen jälkeen keuhkot alkavat puhdistua nopeasti. Jo ensimmäisten päivien aikana, kun käytön lopettaa, haitalliset aineet, kuten nikotiini poistuvat kehosta. Tämän seurauksena sydämen syke tasaantuu, ja verenpaine alenee normaalille tasolle, mikä vähentää kehon rasitustilaa. Jo kahden viikon jälkeen lopettamisesta verenkierto, keuhkojen toiminta sekä fyysinen suorituskyky palautuvat ja keuhkosairauksien riski pienenee. Lopettamisen jälkeen saattaa huomata myös eroa esimerkiksi omassa fyysisessä jaksamisessa, kun haitalliset aineet eivät enää haittaa kehon toimintaa.

Viestistäsi ei käy ilmi, oletko itse käyttänyt vapea, ja jos olet, niin kuinka pitkän ajan. Haluamme kuitenkin kannustaa sinua olemaan käyttämättä vapea, tai lopettamaan käytön. Vain siten voi välttyä vapen käytön aiheuttamilta haitoilta. Tukea lopettamiseen saat tarvittaessa Fressiksestä.

Oliko vastauksesta hyötyä?