Yleinen
Nimimerkki: Beast

Kuinka pitkään hampaassa voi pitää lääkepaikkaa vai pitkääkö se vaihtaa normipaikkaan?

Hampaaseen laitettiin n. puoli vuotta sitten lääkepaikka. Kuinka kauan voin pitää lääkepaikkaa? Hampaaseen ei ole sattunut sen jälkeen. Voinko pitää sitä kuten normi paikkaa?

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Valitettavasti näin sähköpostin välityksellä en osaa sanoa, millainen tilanne suussasi on, mutta yleensä lääkepaikka on tarkoitettu väliaikaiseksi täytteeksi eli se on syytä vaihtaa pysyvään paikkaan. Yleensä lääkepaikka laitetaan syvän reiän vuoksi, jotta hampaalla olisi aikaa ”puolustautua” muodostamalla uutta hammaskudosta ytimen puolelle. Näin vältetään hampaan juurihoito ja bakteereiden pääseminen hampaan ytimeen.

Lääkepaikkaa ei voi jättää pysyväksi täytteeksi, koska se alkaa helposti vuotamaan ajan myötä. Nyt olisikin syytä varata aika hammaslääkärille, jotta tilalle saadaan tiivis ja kestävä paikka. Mikäli hammaslääkärillä käynti jännittää, kannattaa siitä mainita hoidon alussa.

Muistathan puhdistaa hammasvälit päivittäin hammaslangalla, lankaimella tai hammasväliharjalla sekä pestä hampaat huolellisesti kahdesti päivässä. Näin ehkäiset uusien reikien syntymistä ja pysyvä paikka kestää suussasi pidempään hyvänä.

Aurinkoista syksyä toivoo Fressis!

Oliko vastauksesta hyötyä?