Mieli
Nimimerkki: Ihastunut 11-v
Ikä: 9-12v

Kuinka kertoa ihastumisesta ihastuksen kohteelle?

Moi! Oon siis ihan normaali poika ja tytöt alkaa kiinnostaa tässä iässä. Itse asiat mitkä herätti tytöissä huomiota on niiden ulkonäkö (hyvin vähän seksuaalisesti) ja niiden kanssa juttelu. Oon ihastunut yhteen tyttöön mutta en uskalla kertoa sitä. Kyseinen tyttö tykkää musta mutta miten voin tietää sanooko tyttö sen oikeasti vai vaan että mulle tulee hyvä mieli. Apu ehdotuksia jos voisi laittaa…

Moikka!

Ihastuminen on ihana tunne, mutta voi aiheuttaa myös päänvaivaa jos ei tiedä mitä asialle voisi tehdä. Toisen tunteista ei voi koskaan tietää muuta kuin sen mitä toinen kertoo. Jos on itse ihastunut ja toivoisi kovasti että ihastuminen on molemminpuolista – kuten sinun tapauksessa – on ihan luonnollista vähän pelätä että pitääkö toisen sanoma paikkansa.

Rohkaisen sinua kuitenkin luottamaan tytön sanomaan, nimittäin harvemmin kukaan tuollaista sanoo vain jotta toiselle tulisi hyvä mieli. Usein tykkääminen voi näkyä myös muillakin tavoilla, esimerkiksi hymyinä ja siten että haluaa viettää toisen kanssa aikaa. Jos haluat asiaan varmuuden voit vielä kysyä tytöltä, onko hän tosissaan ja samalla kertoa omista tunteistasi.

Omista tunteista kertominen on jännittävää, mutta se kannattaa. Vain sillä tavalla saat selville mitä tapahtuu seuraavaksi. Kertoa kannattaa aina kasvotusten, mutta jos se on liian vaikeaa, voit kertoa asian myös viestillä. Parhaassa tapauksessa kertominen voi johtaa vaikka minkälaisiin uusiin kivoihin juttuihin yhdessä tytön kanssa.

Toivon sinulle rohkeutta ja mukavaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?