Seksi
Nimimerkki: ikävälöytö

Kohdunnapukka ja intiimihygienia

Hei, suihkussa ollessani aattelin puhdistaa alapääni sisältä kunnolla. Törmäsin sormellani kohdunsuuhun jossa oli joku outo patti. Patti on ehkä herneen kokonen. Siihen ei sattunut kun koski, mutta tuntuu hieman lantio kipua ja alaselkä kipua. Entiä voiko olla että se säteilee. Pelästyin tätä kovasti.

Hei,

Hyvä kun laitoit meille viestiä, koska asia selvästi huolettaa sinua.

Kuulostaa melko varmasti siltä, että kuvailemasi ”outo patti” emättimessä on emättimen pohjassa oleva kohdunsuu, eli kohdunnapukka. Se on täysin normaali kohta emättimessä, eikä sinun tarvitse olla siitä huolissasi. Kohdunnapukasta alkaa reitti kohti kohtua: ensin on kohdun kaulakanava ja sen perässä itse kohtu. Kohdunnapukka on tasaisen pyöreä, tiiviimpi ja ”kovempi” kohta verrattuna pehmeään ja joustavaan emättimeen.

Kohdunnapukassa voi tuntea jonkin verran kipua, varsinkin jos sitä tökkii. Siksi myös yhdyntäseksiä harrastaessa jotkut saattavat joissain asennoissa tuntea hieman epämukavaa kipua syvällä emättimessä tai alavatsalla. Se on silloin kohdunnapukka, joka siellä aristelee. Kaikki on siis kunnossa, eikä sinulla ole syytä huoleen! Jos asia sinua kuitenkin vielä mietityttää, ole vain rohkeasti yhteydessä lääkäriin tai esimerkiksi opiskelijaterveydenhuoltoon.

Hyvä että pidät huolta intiimihygieniastasi. Emättimen sisälle ei kuitenkaan ole tarpeen suihkuttaa vettä, koska emätin puhdistaa itse itsensä muun muassa valkovuodon avulla. Liian tiheät pesut voivat häiritä emättimen normaalia bakteerikantaa. Alapesu on hyvä tehdä päivittäin lämpimällä vedellä, ja tosiaankin lämmin vesi riittää, eikä saippuan käyttö ole tarpeen. Jos saippuaa haluaa kuitenkin käyttää, tulisi sen olla intiimialueelle tarkoitettua saippuaa (pH alle 7), joka ei vaikuta limakalvojen luonnolliseen happamuuteen haitallisesti.

Samasta aiheesta ovat kysyneet Fressiksessä myös muut nuoret.

Oliko vastauksesta hyötyä?