Seksi
Nimimerkki: Phobos
Ikä: 13-15v

Kivuliaat erektiot

Minulla on alkanut olla tosi kovia aamuerektioita. Tuntuu joskus, että pippeli on niin kovana, että se jo sattuu. Onko se ok? Miksi se sattuu, jos on oikein kova pippeli?

Hei Phobos,

En usko, että sinulla on syytä huoleen. Tilanteesi kuulostaa ihan normaalilta. Aamuerektiot eivät ole vaarallisia 😊 Erektiossa peniksen paisuvaiskudokset täyttyvät verellä, mikä voi aiheuttaa penikseen paineentuntoa. Uskon että tämä saattaa selittää tuntemusta, jota kuvailet.

Jos kuitenkin vaikuttaa siltä, että erektiot kestävät toistuvasti pitkään ja ovat oikeasti kivuliaita, suosittelen että hakeudut asiasta terveydenhuollon ammattilaisen arvioitavaksi. Lääkäriin on hyvä ottaa yhteyttä, jos heräät toistuvasti nimenomaan kivuliaaseen erektioon. Kivuliaan erektion voi yrittää saada laskemaan esimerkiksi käymällä viileässä suihkussa, kyykkäämällä tai kulkemalla portaissa. Myös itsetyydyttäminen voi helpottaa tilannetta, jos se tuntuu itsestä hyvältä ja siihen on sopiva tilanne. Usein erektiot kuitenkin asettuvat itsestään, eikä niitä tarvitse yrittää itsetyydyttämällä laukaista.

Oliko vastauksesta hyötyä?