Seksi
Nimimerkki: .
Ikä: 13-15v

Jatkuva halu harrastaa seksiä

Mulla on semmonen tunne et kokoajan haluun nuolla jonkun pippelii ja harrastaa seksii mitä tehdä?

Moikka,

kiitos kysymyksestäsi! Kuvaat viestissäsi seksuaalista haluasi ja pohdit mitä sen kanssa tulisi tehdä.

Ensinnäkin on täysin luonnollista, että sinulla on tällainen olo. Se johtuu murrosiässä hormonitoiminnassa tapahtuvista muutoksista, jonka seurauksena seksuaalisuuteen liittyvät asiat alkavat kiinnostaa eri tavalla kuin aikaisemmin. Voit lukea aiheesta lisää Väestöliiton artikkelista Miksi murrosikä herättää seksuaalisen kiihottumisen?

Jos kuitenkin koet, että tämä halu häiritsee tavallista elämääsi, voisi olla hyvä, että pääsisit juttelemaan siitä jonkun luotettavan aikuisen kanssa. Esimerkiksi Väestöliiton seksuaalineuvontachat on hyvä paikka, jossa voit jutella seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvistä aiheista nimettömästi seksuaalineuvojan kanssa.

Yksi tapa ”purkaa” omaa seksuaalista halua ja kiihottumista on myös itsetyydytys, josta voit lukea lisää Fressiksen artikkelista. Jos sinulle tulee ajankohtaiseksi seksi toisen henkilön kanssa, muistathan, että seksin on tärkeää perustua suostumukseen, eli kommunikaatioon sitä, mitä seksin molemmat osapuolet toivovat itselle tehtävän ja mitä taas ei.

Oliko vastauksesta hyötyä?