SeksiYleinen
Nimimerkki: Vahinko

Haava intiimialueella

Taisin tuossa äsken repäistä terskassa kiinni olevan esinahan irti. 😀 Ei sattunut paljoakaan vain vähän kirvelsi. Ei tullut verta mutta huomaa selkeästi että ihoa mennyt rikki esinahasta ja vähän terskasta. Aluetta vähän kirveltää ja se punoittaa, mutta vain jos siihen koskee tai vetää esinahkaa taakse. Pitäisikö nyt antaa sen vaan olla vai tehdä jotain?

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Peniksen, terskan ja kivespussien alueen iho on ohutta ja herkkää, eikä ole epätavallista, että sinne tulee pieniä haavaumia esim. itsetyydytyksen yhteydessä. Haavaa hoidetaan kuten muitakin haavoja: alue kannattaa pitää puhtaana, mutta huomioitavaa on, että pesuun käytetään vain vettä. Anna ihon päivittäin tuulettua väljissä vaatteissa tai ilman housuja. Halutessasi voit levittää alueelle esimerkiksi Ceridal-öljyä tai Bepanthenia paranemisen nopeuttamiseksi. Ennen haavan parantumista on hyvä välttää alueen ylimääräistä koskettelua ja hankaamista.

Yleensä genitaalialueen haavat paranevat nopeasti ja itsestään, mutta jos haava-alue alkaa esimerkiksi punottaa, kuumottaa, haista ja/tai kipeytyä entisestään, kannattaa sitä käydä näyttämässä kouluterveydenhoitajalle tai lääkärille tulehdusriskin vuoksi.

Hyvää syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?