Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Ellen
Yhdynnässä tullut haava Moi! Harrastettiin seksiä poikaystävän kanssa ja pippeli jotenki repäisi alapäätäni ja haava tuli ja vuoti aika paljon? Mitä pitäisi tehdä? Nyt sitä kirvelee tosi...
Fressis

Hei ja kiitos kysymyksestä!

Kirjoitat, että yhdynnässä poikaystäväsi penis jotenkin repäisi alapäätäsi ja aiheutti verenvuotoa. Nyt alapää kirvelee. Et kuvaa tarkemmin, onko vuoto ulkoisista genitaaleista vai tuleeko veri ”sisältä”, mutta kerrot ”haavasta” joka vuotaa. Eli oletan että veri tulee jostain läheltä emättimen aukkoa.

Syynä on mahdollisesti liiallinen hankaus ja/tai puutteellinen kostuminen. Mahdollisesti penis on jotenkin nirhannut limakalvoa, se selittäisi myös kirvelyn. Hoidoksi suosittelen päivittäistä suihkuttelua runsaalla vedellä, ilman pesuainetta. Kannattaa käyttää ilmavia alushousuja ja muutenkin ei-kiristäviä vaatteita, jotta haava saa parantua rauhassa. Jos vuoto ja kirvely on nyt loppunut, ei tarvitse olla huolissaan.  Jos vuoto ja kirvely jatkuu, silloin on hyvä käydä näyttämässä tilannetta lääkärissä. Kannattaa pidättäytyä seksistä, kunnes haava on parantunut. Ensi kerralla kannattaa harkita rauhallista etenemistä ja liukuvoiteen käyttöä, siitä saattaisi olla hyötyä!

Hyvää kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
SeksiYleinen
Nimimerkki: Vahinko
Haava intiimialueella Taisin tuossa äsken repäistä terskassa kiinni olevan esinahan irti. 😀 Ei sattunut paljoakaan vain vähän kirvelsi. Ei tullut verta mutta huomaa selkeästi että ihoa...
Fressis

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Peniksen, terskan ja kivespussien alueen iho on ohutta ja herkkää, eikä ole epätavallista, että sinne tulee pieniä haavaumia esim. itsetyydytyksen yhteydessä. Haavaa hoidetaan kuten muitakin haavoja: alue kannattaa pitää puhtaana, mutta huomioitavaa on, että pesuun käytetään vain vettä. Anna ihon päivittäin tuulettua väljissä vaatteissa tai ilman housuja. Halutessasi voit levittää alueelle esimerkiksi Ceridal-öljyä tai Bepanthenia paranemisen nopeuttamiseksi. Ennen haavan parantumista on hyvä välttää alueen ylimääräistä koskettelua ja hankaamista.

Yleensä genitaalialueen haavat paranevat nopeasti ja itsestään, mutta jos haava-alue alkaa esimerkiksi punottaa, kuumottaa, haista ja/tai kipeytyä entisestään, kannattaa sitä käydä näyttämässä kouluterveydenhoitajalle tai lääkärille tulehdusriskin vuoksi.

Hyvää syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?