Seksi
Nimimerkki: MissN

E-pillerit ja tyhjennysvuotojen siirtäminen

Syön Diane Novaa. En tarvitse ehkäisyä koska olen aseksuaali, se on polykystisten munasarjojen takia. Minulla on niin inhottavasti että taukoviikko sattuu siten että menkat ovat aina pahimmillaan viikonloppuna. Haluaisin muuttaa sitä niin että ne olisivat paria päivää aiemmin ettei viikonloppu olisi pilalla. Miten voisin tehdä tämän? Lopetanko pilleriliuskan kesken, jätän pari viimeistä pilleriä ottamatta? Saako tuommoista muutosta tehdä itse? Minulla ei ole ketään kehen ottaa yhteyttä.

Hei,

Kiitos kysymyksestä! Harmi, että koet, ettei sinulla ole ketään, keneltä kysyä neuvoa. E-pillereistä voi aina olla yhteydessä paikkaan, josta ne on itselle määrätty. Silloin saa varmasti parhaimman mahdollisen avun niihin liittyen. 😊

Lyhyt vastaus kysymykseesi on: voit ”siirtää” vuotoja jättämällä taukoviikon kokonaan väliin.

Keskeiset säännöt ovat:

  1. Syö pillereitä aina vähintään 21 päivää = 3 viikkoa.
  2. Tauko saa olla korkeintaan 7 vuorokautta.

Voit siis aloittaa uuden levyn heti edellisen perään. Tuolta toiselta levyltä voit syödä niin monta pilleriä kuin haluat ja pitää sitten tauon, joka voi olla 3-7vrk. Tauon aikana sinulla alkaa vuoto, jonka ei tarvitse olla päättynyt, kun aloitat jälleen uudelta täydeltä levyltä.  Säilytä se osittain syöty levy vastaisen varalle – kaikki Diane Nova -pillerit ovat samanlaisia, joten niitä voi syödä minkä päivän kohdalta haluaa.

Jos nyt siis pillerilevysi pillerit on syöty loppuun esim. keskiviikkona ja vuotosi alkaa perjantaina, voit seuraavan kerran jatkaa toiselta levyltä pillereitä vaikkapa kolme pilleriä. Näin vuotosi siirtyy kolme päivää eteenpäin. Tauon jälkeen aloita uusi täysi levy.

Jos et halua vuotaa joka kuukausi, on mahdollista syödä vaikkapa kolme levyllistä pillereitä pitämättä taukoa. Jotkut syövät pillereitä yhteen putkeen tätäkin pidempään ja pitävät tauon vasta kun elimistö alkaa pistää hanttiin, eli alkaa tiputteluvuoto. Tämäkin on ihan ok. On tutkittu, ettei terveyshaittoja tule, vaikka pillereitä söisi vuoden ajan pitämättä taukoa. Tähän ei kuitenkaan moni tuon läpäisyvuodon ilmaantumisen vuoksi pysty.

Toivottavasti tämä selvensi! Jos sinulla ilmenee lisää kysyttävää e-pillereiden käyttöön liittyen, ole rohkeasti yhteydessä paikkaan josta olet ne hankkinut. 🙂

Oliko vastauksesta hyötyä?