SeksiYleinen
Nimimerkki: Huolestunut

E-pillerit ja tyhjennysvuoto

Hei, käytän ehkäisypillereitä mutta tyhjennysvuotoa ei ole tullut nyt kahteen kertaan kun sen olisi pitänyt tulla. Tein raskaustestin ja se näytti negatiivista. Onko aivan normaalia vai pitäisikö minun varata aika lääkärille tämän takia? Tai onko siitä ylipäätänsä haittaa ettei tule tyhjennysvuotoa kyseisillä pillereilla vai pitäisikö ne vaihtaa toisiin?

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Matalahormonisia e-pillereitä (eli pillereitä, joissa on matala estrogeenipitoisuus) käytettäessä tyhjennysvuodot voivat jäädä kokonaankin pois. Usein vuoto ainakin niukkenee ja mahdolliset kuukautiskivutkin helpottuvat.

Hyvä, että teit raskaustestin! Koska raskaustesti oli negatiivinen, voit hyvin seurata tilannetta. Siitä ei ole haittaa, jos pillereiden vuoksi ei tule tyhjennysvuotoja. Pillereitä voi myös syödä useamman liuskan putkeen, niin että jättää lumepillerit tai taukoviikon pois, jos haluaa siirtää tai välttää tyhjennysvuotoja.

Jos vuotojen poisjäänti häiritsee sinua tai olet tilanteesta vielä epävarma, voit olla hyvin olla yhteydessä myös koulu-, opiskelu- tai työterveyshuoltoon tai omaan terveyskeskukseesi kysyäksesi asiasta lisää. Joissakin kunnissa on myös oma ehkäisyneuvola, jonne voi ottaa yhteyttä. Usein terveydenhoitajat osaavat hyvin auttaa ehkäisyasioissa, mutta lääkärillekin voi varata ajan.

Kivaa kesän odotusta!

Oliko vastauksesta hyötyä?