Seksi
Nimimerkki: Miettijä

E-pillereiden aloittaminen ja niiden ehkäisyteho

Hei! Aloitin e-pillerit kuukautisten ensimmäisenä päivänä jotka alkoi aamulla, mutta pillerin otin vasta illalla niin vaikuttaako se siihen ettei ehkäisyteho ala heti?

Hei ja kiitos kysymyksestä!

E-pillereiden käyttö aloitetaan yleensä ensimmäisenä vuotopäivänä, niin kuin olet tehnytkin. Joillakin pillereillä ehkäisyteho alkaa heti ensimmäisestä pilleristä, kun pillerit on aloitettu pakkausselosteen ohjeen mukaan ensimmäisenä vuotopäivänä. Joidenkin merkkien kanssa pitää käyttää kondomiehkäisyä reilun viikon verran pillereiden aloituksen jälkeen. On tärkeää tarkistaa e-pillereiden pakkausselosteesta, miten omien pillereiden kanssa tulee toimia.

Jotta e-pillereiden ehkäisyteho säilyy, tulisi pillerit ottaa säännöllisesti joka päivä suunnilleen samaan aikaan. Eli jos olet ottanut pillerin illalla, niin ehkäisytehon kannalta tärkeää on, että ottaisit pillerin jatkossa suunnilleen samaan aikaan. On kuitenkin hyvä huomioida, että pillereissä voi olla merkkikohtaisia eroja ja joissain pillereissä saatetaan suositella, että pillerit otetaan joka päivä samaan aikaan ja toisissa esimerkiksi aamupäivän aikana. Tämäkin kannattaa tarkistaa pillereiden pakkausselosteesta.

Jos sinua mietityttää jokin asia e-pillereiden käyttöön liittyen, kannattaa olla yhteydessä paikkaan, josta pillerit on sinulle määrätty tai kysyä neuvoa apteekista.

Mukavaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?