Seksi
Nimimerkki: Pelottaa

Alavatsakivut, e-pillerit ja raskauden mahdollisuus

Hei, minulla on ollut menkkamaisia alavatsakipuja noin viikon, paljon lievempiä kylläkin. Syön e-pillereitä (toinen laatta menossa aloituksesta) ja tauko viikko vasta yli viikon päästä ettei siitä pitäisi johtua. Voiko tämä johtua pillereistä vai onko nämä alkuraskauden oireita. Emme ole harrastaneet poikaystävän kanssa itse yhdyntää, mutta penis on kyllä osunut alapäähäni ja hänen sormet käyneet sisälläni, niin onko tässä suuri huolen syy raskaudesta?

Hei ja kiitos viestistäsi!

Kerroit, että sinulla on ollut jonkin aikaa alavatsakipuja ja pohdit, voisiko raskaus olla mahdollinen. Alavatsakivut voivat johtua monesta syystä. Taustalla voi olla esimerkiksi suolistoperäisiä tai gynekologisia syitä. Myös kuukautiskierron eri vaiheisiin voi liittyä erilaisia tuntemuksia ja esimerkiksi ovulaation aikaan voi tuntua pientä kipua.

Kerroit, että sinulla on käytössä e-pillerit. Ohjeiden mukaan käytettynä e-pillerit ovat varsin luotettava ehkäisykeino. Jos siis olet käyttänyt pillereitä ohjeen mukaan, ei raskaus liene kohdallasi todennäköinen. Raskaus alkaa tavallisimmin penis-emätinyhdynnässä, jossa ei käytetä mitään ehkäisymenetelmää. Periaatteessa on mahdollista tulla raskaaksi myös esimerkiksi käsien välityksellä, jos sormissa on tuoretta spermaa ja ne viedään emättimeen. Käytännössä tämä ei kuitenkaan ole kovin yleinen raskaaksi tulemisen tapa. Kertomasi tilanteen perusteella, sinulla ei siis tosiaan liene syytä huoleen.

On myös hyvä muistaa, ettei raskautta voi päätellä oireiden perusteella. Jos raskauden mahdollisuus jossain vaiheessa mietityttää, on raskaustestin tekeminen ainoa tapa varmistaa asia.

Jos alavatsakivut jatkuvat vielä pidempään ja niihin liittyisi esimerkiksi poikkeavia vuotoja, on hyvä olla yhteydessä lääkäriin kipujen syyn selvittämiseksi.

Tsemppiä loppuvuoteen!

Oliko vastauksesta hyötyä?