Sähkösavuke
Nimimerkki: Hiisif7

Sähkötupakka ja pituuskasvu

Mites voiko olla että sähkötupakointi on vaikuttanut mun pituus kasvuun oon 158 pitkä ja 14.v nyt käyttänyt noin 8 kuukautta aktiivisesti noin 8mg nikotiini nesteitä. Vähän pelottaa että on vaikuttanut mitään muita oireita ei ole tullut vaitsi kunto hiukan huonontunut.

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Tupakoinnista tiedetään, että se voi vaikuttaa haitallisesti pituuskasvuun. Sähkötupakan pitkäaikaisvaikutuksista ei kuitenkaan ole vielä tutkimustietoa. Pituuskasvun ja murrosiän kehityksen eteneminen on muutenkin nuoruusiässä yksilöllistä ja murrosiän kehityksen vaihe vaikuttaa oleellisesti kasvunopeuteen ja siihen, kuinka paljon kasvua vielä on mahdollisesti jäljellä.

En siis valitettavasti osaa sanoa, onko sähkötupakoinnilla ollut tai kuinka paljon vaikutusta pituuskasvuusi. Kehottaisin sinua joka tapauksessa ehdottomasti lopettamaan sähkötupakan käytön. Se ei ainakaan edistä pituuskasvuasi ja kuten olet huomannut, kuntokin on laskenut. Käy ihmeessä lukemassa lisää sähkötupakan haitoista Fressiksen tietopankista.

Jos pituuskasvusi sinua kovasti huolettaa, voisit ottaa yhteyttä kouluterveydenhoitajaan. Voitte yhdessä katsoa kasvukäyriäsi ja keskustella kehityksestäsi 😊

Mukavaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?