NikotiinipussitNikotiinituotteet
Nimimerkki: AnkkaBoy
Ikä: 13-15v

Tuleeko noin 10 nikotiinipussin käytöstä pysyviä jälkiä?

Tuleeko n.10 nikotiinipussin käytöstä pysyviä jälkiä?

Moi nimimerkki AnkkaBoy!

Kysyt, tuleeko noin 10 nikotiinipussin käytöstä pysyviä jälkiä. Nuuskan osalta tiedetään, että niiden käyttö saattaa näkyä aika nopeasti suun limakalvoilla ja erityisesti siinä kohdassa, jossa nuuskaa pidetään. Tähän kohtaan muodostuu usein paksuuntunut ja vaaleahko ryppyinen kohta, niin sanottu nuuskaleesio eli limakalvovaurio. Nikotiinipussien osalta emme osaa sanoa varmasti, ovatko nämä nopeasti ilmenevät vaikutukset suun limakalvoilla samanlaisia. Koska käyttösi on ollut suhteellisen vähäistä, pidän kuitenkin epätodennäköisenä, että käytöstä olisi jäänyt sinulle vielä pysyviä jälkiä. On kuitenkin selvää, että haitatonta nikotiinipussien käyttö ei ole.

Nikotiinipussit sisältävät usein suuria määriä nikotiinia, joka imeytyy limakalvojen kautta verenkiertoon. Nikotiini on erityisen vaarallista lapsille ja nuorille, sillä se vaikuttaa aivojen kehitykseen. Seurauksena voi olla esimerkiksi keskittymiskyvyn ja oppimisen vaikeutumista. Nikotiini aiheuttaa joskus nopeastikin vahvaa riippuvuutta. Riippuvuuden vuoksi nikotiinia sisältävien tuotteiden käyttö saattaa salakavalasti jatkua, ja sitten niitä terveyshaittoja alkaa kertyä. Lisäksi osassa tuotteista nikotiinia on vaarallisen paljon, jolloin jo yksikin pussi voi aiheuttaa nikotiinimyrkytyksen. Voit halutessasi lukea lisää nikotiinin haitoista Fressiksen tietopankista.

Ainoa keino varmistaa se, ettei pysyviä jälkiä tai muita haittoja sinulle ilmene jatkossakaan, on lopettaa nikotiinipussien käyttö tähän. Muistathan, ettei tuotteita tarvitse kokeilla, vaikka kaverit käyttäisivätkin. Voit rohkeasti tehdä omat päätöksesi.

Kiitos kysymyksestä ja kivaa kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?