NikotiinituotteetNuuskaTupakka
Nimimerkki: Elmeri

Mitä tehdä kun poltan välillä tupakkaa ja olen kokeillut nuuskaa?

Moi olen 11v poika olen kokeillut nuuskaa ja poltan välillä tupakkaa mitä pitäisi tehdä!

Hei,

Ja kiitos yhteydenotostasi. On todella hienoa, että olet huolissasi nuuska- ja tupakkakokeiluistasi. Se kertoo siitä, että pidät omaa terveyttäsi ja sen edistämistä tärkeänä asiana.

Molemmista, sekä tupakasta että nuuskasta on monenlaista haittaa terveydelle ja hyvinvoinnille.  Oletko ajatellut, että lopettaisit nämä kokeilut kokonaan? Tupakka ja nuuska sisältävät nikotiinia, joka aiheuttaa voimakasta riippuvuutta. Riippuvuus voi syntyä vähäisestäkin käytöstä. Käytön lopettaminen on siis huomattavasti helpompaa, mitä aikaisemmassa vaiheessa sen tekee. Lopettamalla säästyt myös tupakoinnin ja nuuskaamisen sellaisilta haitoilta, jotka saattavat ilmaantua vasta myöhemmin elämässäsi käytön jatkuttua pidempään.

Jäin myös pohtimaan sitä, oletko miettinyt, mikä on saanut sinut ryhtymään näihin kokeiluihin? On toki tavallista että tällaiset kokeilut kiinnostavat nuoruudessa. Haluaisin kannustaa sinua myös miettimään mitkä asiat voisivat auttaa sinua lopettamaan? Voisiko keskustelu esimerkiksi kouluterveydenhoitajan kanssa olla hyvä ensimmäinen askel? On olemassa myös puhelimia ja chat-palveluita, joihin voi ottaa nimettömänä yhteyttä. Yksi niistä on Stumppi-neuvontapuhelin, josta löydät lisätietoa täältä. Fressiksen sivuilta löydät myös paljon tietoa ja keinoja nikotiinituotteiden käytön lopettamiseen: Nikotiinituotteet – Fressis.

Motivaatiota lopettamiseen saat pyöräyttämällä Hyvä syy -hyrrää. Myös Erovirasto-sovellus tukee sinua lopettamisessa. Toivottavasti nämä vastaukset auttavat sinua eteenpäin. Paljon tsemppiä ja rohkeutta tärkeän asian käsittelyyn!

Oliko vastauksesta hyötyä?