Seksi
Nimimerkki: Ellen

Yhdynnässä tullut haava

Moi! Harrastettiin seksiä poikaystävän kanssa ja pippeli jotenki repäisi alapäätäni ja haava tuli ja vuoti aika paljon? Mitä pitäisi tehdä? Nyt sitä kirvelee tosi ikävästi.

Hei ja kiitos kysymyksestä!

Kirjoitat, että yhdynnässä poikaystäväsi penis jotenkin repäisi alapäätäsi ja aiheutti verenvuotoa. Nyt alapää kirvelee. Et kuvaa tarkemmin, onko vuoto ulkoisista genitaaleista vai tuleeko veri ”sisältä”, mutta kerrot ”haavasta” joka vuotaa. Eli oletan että veri tulee jostain läheltä emättimen aukkoa.

Syynä on mahdollisesti liiallinen hankaus ja/tai puutteellinen kostuminen. Mahdollisesti penis on jotenkin nirhannut limakalvoa, se selittäisi myös kirvelyn. Hoidoksi suosittelen päivittäistä suihkuttelua runsaalla vedellä, ilman pesuainetta. Kannattaa käyttää ilmavia alushousuja ja muutenkin ei-kiristäviä vaatteita, jotta haava saa parantua rauhassa. Jos vuoto ja kirvely on nyt loppunut, ei tarvitse olla huolissaan.  Jos vuoto ja kirvely jatkuu, silloin on hyvä käydä näyttämässä tilannetta lääkärissä. Kannattaa pidättäytyä seksistä, kunnes haava on parantunut. Ensi kerralla kannattaa harkita rauhallista etenemistä ja liukuvoiteen käyttöä, siitä saattaisi olla hyötyä!

Hyvää kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?