Seksi
Nimimerkki: Veka

Voivatko seksitaudit tarttua syljen välityksellä?

Hei. Harrastimme käsipeliä uuden naistuttavuuden kanssa ja hän sylkäisi penikselleni liukasteeksi. Voiko tästä saada jonkun tartunnan? (Vain hän koski minuun)

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Seksitauti voi tarttua suojaamattomassa seksissä limakalvokontaktin kautta, jos limakalvolle pääsee mahdollisesti tartuttavia eritteitä, kuten siemennestettä, miehen esiliukastetta, emätineritettä tai verta.

Sylki ei ole otollinen seksitautien elinalusta, eivätkä virukset pysy kovinkaan pitkään toimintakykyisinä elimistön ulkopuolella. Seksitaudin tarttuminen suusta sukuelimeen vaatii melko intensiivisen limakalvokontaktin ja kontaktissa tulisi aiheutua hankausta. Tippuri on seksitaudeista ainoa, joka voisi teoriassa tarttua syljen välityksellä, jos henkilöllä on todettu nielutippuri ja tämän henkilön sylkeä on käytetty liukasteena. Tässäkin tapauksessa tarvittaisiin kuitenkin intensiivinen limakalvokontakti ja hankausta. Aktiivinen herpes voi tarttua suusta, jos suussa on rakkuloita, mutta tämänkin tarttuminen vaatii yleensä suoran kontaktin.

Kuvaamassasi tilanteessa ei ole siis käytännössä seksitaudin tarttumisen riskiä tai riski on hyvin pieni. Jos seksitaudin mahdollisuus kuitenkin joskus mietityttää, ainoa tapa varmistua asiasta on hakeutua seksitautitesteihin.

Mukavaa syksyn jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?