Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Veka
Voivatko seksitaudit tarttua syljen välityksellä? Hei. Harrastimme käsipeliä uuden naistuttavuuden kanssa ja hän sylkäisi penikselleni liukasteeksi. Voiko tästä saada jonkun tartunnan? (Vain hän koski minuun)
Fressis

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Seksitauti voi tarttua suojaamattomassa seksissä limakalvokontaktin kautta, jos limakalvolle pääsee mahdollisesti tartuttavia eritteitä, kuten siemennestettä, miehen esiliukastetta, emätineritettä tai verta.

Sylki ei ole otollinen seksitautien elinalusta, eivätkä virukset pysy kovinkaan pitkään toimintakykyisinä elimistön ulkopuolella. Seksitaudin tarttuminen suusta sukuelimeen vaatii melko intensiivisen limakalvokontaktin ja kontaktissa tulisi aiheutua hankausta. Tippuri on seksitaudeista ainoa, joka voisi teoriassa tarttua syljen välityksellä, jos henkilöllä on todettu nielutippuri ja tämän henkilön sylkeä on käytetty liukasteena. Tässäkin tapauksessa tarvittaisiin kuitenkin intensiivinen limakalvokontakti ja hankausta. Aktiivinen herpes voi tarttua suusta, jos suussa on rakkuloita, mutta tämänkin tarttuminen vaatii yleensä suoran kontaktin.

Kuvaamassasi tilanteessa ei ole siis käytännössä seksitaudin tarttumisen riskiä tai riski on hyvin pieni. Jos seksitaudin mahdollisuus kuitenkin joskus mietityttää, ainoa tapa varmistua asiasta on hakeutua seksitautitesteihin.

Mukavaa syksyn jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Anonyymi
Voiko käsivoidetta käyttää masturboimisessa? Joo, haluisin vaan kysyä, että voiko esim. jotain käsivoidetta käyttää masturboimisessa.
Fressis

Heippa!

Ei ole oikeaa tai väärää tapaa itsetyydyttää, kunhan se tuntuu sinusta hyvältä. Käsivoiteen käyttö on ihan ok, jos se on neutraalia perusvoidetta, eikä sisällä voimakkaita väri- tai hajuaineita. Ne voivat ärsyttää herkkiä ihoalueita. Liukasteena voi käyttää hyvin myös ihoöljyä tai liukuvoiteita. Täältä voit lukea lisää liukuvoiteista.

Kivaa kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Heikki
Voiko sylkeä käyttää liukasteena itsetyydytyksessä? Moi. Olen 14v poika ja olen miettinyt että saako omaa sylkeä käyttää liukuvoiteena itsetyydytyksessä? Voiko syljestä siirtyä penikseen jotain tauteja tai bakteereita
Fressis

Heippa nimimerkki Heikki!

Ei ole oikeaa tai väärää tapaa itsetyydyttää, kunhan se tuntuu sinusta hyvältä. Syljen käyttö on ihan ok, vaikkakin se voi usein kuivua nopeasti, eikä siten ehkä toimi niin hyvin. Liukasteena voi käyttää ihan hyvin myös ihovoidetta tai -öljyä, kunhan niissä ei ole voimakkaita haju- tai väriaineita. Täältä voit lukea lisää liukuvoiteista.

Kivaa alkukesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Ihan vaan kysyn että
Voiko sylkeä käyttää liukasteena masturboidessa? onks turvallista käyttää sylkee liukasteena masturboidessa? En kaupasta uskalla ostaa ja oon vasta 13v niin joo
Fressis

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Ei ole oikeaa tai väärää tapaa masturboida, kunhan se tuntuu sinusta hyvältä. Syljen käyttö on ihan ok, vaikkakin se voi usein kuivua nopeasti. Liukasteena voi käyttää ihan hyvin myös ihovoidetta tai -öljyä, kunhan niissä ei ole voimakkaita haju- tai väriaineita.

Kivaa loppusyksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?