Seksi
Nimimerkki: Skeptinen

Voivatko seksitaudit tarttua suutelemalla?

Hei! Harrastin uuden kumppanin kanssa seksiä. Käytin kondomia. Kesken aktin kumppanini otti minulta suihin, jonka jälkeen suutelimme heti. Onko minulla nyt riskiä saada tartunta suuhun häneltä. Eli, että tauti olisi kondomin päältä mennyt ensin hänen suuhun ja sieltä suutelun kautta minun suuhun.

Moikka! Hienoa, että käytitte kumppanisi kanssa kondomia.

Seksitaudit tarttuvat suojaamattomassa seksissä (suuseksi, emätin- tai anaaliyhdyntä) limakalvojen ja rikkoutuneen ihon kautta, jossa vaihtuvat mahdollisesti tartuttavat eritteet, kuten siemenneste, miehen esiliukaste (ns. touhutipat), emätinerite tai veri. Seksitaudin voi saada niin genitaalialueen kuin suun limakalvoille.

Seksitaudit eivät tartu suutelemalla, vaikka teoriassa tartunta on mahdollinen, jos tartuttavia eritteitä on sen kautta päässyt tuoreeltaan limakalvoille. On muutenkin hyvä huolehtia hygieniasta vaihdettaessa seksitavasta toiseen. Näkisin, että kuvailemassasi tilanteessa riski seksitaudeille on pieni, mutta jos asia yhtään mietityttää, kannattaa mennä matalalla kynnyksellä seksitautitesteihin. Lue lisää seksitautien testaamisesta täältä.

Oliko vastauksesta hyötyä?