Seksi
Nimimerkki: Julia

Voivatko seksikumppanit saada orgasmin samanaikaisesti?

Onko mahdollista, että sekä tyttö että poika saisivat orgasmin samaan aikaan? Onko siinä kyse puhtaasta sattumasta, jos niin kävisi, vai voiko siihen itse vaikuttaa? Olisiko yhtäaikainen orgasmi vielä parempi?

Hei, kiitos kysymyksestä!

On mahdollista saada orgasmi yhtäaikaisesti. Kyse voi tosiaan olla puhtaasta sattumasta tai toinen voi yrittää säädellä orgasmikokemusta niin, että se tapahtuu samanaikaisesti kumppanin kanssa. Joskus toisen kiihottuneisuus tai jollain tapaan sen ilmentäminen (kehonkieli, äänely yms.) voi saada toisen myös lähelle kiihottumisen huippua, jolloin orgasmi/laukeaminen voi tapahtua samanaikaisesti.

Pohdit, onko yhtäaikainen orgasmi parempi kokemuksena. Näkisin, että hyvään seksikokemukseen vaikuttavat monet tekijät ja se kokonaisuus, mitä seksin aikana tapahtuu. Ei pelkästään orgasmin hetki. Orgasmikokemukset ovat hyvin yksilöllisiä, eivätkä kaikki niitä edes koe. Myöskin erilaiset seksitavat voivat vaikuttaa siihen, saako orgasmia. Toiset saavat voimakkaamman orgasmikokemuksen esimerkiksi käsi-tai suuseksin avulla, jolloin yhdenaikainen orgasmikokemus yhdyntäseksissä ei ole välttämättä niin merkityksellinen.

On hyvin tavallista, että keho ja mieli kiihottuvat eri tahtiin kumppanin kanssa, jolloin mahdollinen orgasmikokemus voi tulla eriaikaisesti tai ei ollenkaan. Joskus orgasmia/laukeamista on myös vaikea pidätellä. Tunne saattaa mennä ohi, jos alkaa liikaa säätelemään omaa orgasmikokemusta, koska mieli saattaa ikään kuin mennä liikaa tiedostavaan tilaan. On tärkeä muistaa myös, että seksin ei tarvitse tähdätä orgasmiin, vaan se voi olla nautinnollista jo itsessään.

Oliko vastauksesta hyötyä?