Seksi
Nimimerkki: Kurttuiset nännin ympärykset

Voivatko muutokset nänneissäni johtua raskaudesta?

Jonkin aikaa sitten huomasin että nännit näyttää siltä kuin olisi ”venynyt” vähän alaspäin ja nännin ympärykset on todella kurttuiset, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Oon jo jonkin aikaa syönyt minipillereitä ilman unohduksia ja harrastanut seksiä poikaystävän kanssa välillä ilman kondomia. Tein yhden kahdesta luiska raskaustestistä heti sitten joka oli negatiivinen, nyt alkaa pelottamaan voisiko se olla sittenkin väärässä ja nänniongelma johtua raskaudesta vai ehkä niistä pillereistä?

Hei,

On hyvä, että seuraat kehoasi ja olet kiinnostunut sen muutoksista. Se kertoo siitä, että haluat myös pitää huolta itsestäsi ja keostasi. Olet nyt huolissasi siitä, että voisit olla raskaana, huolimatta sitä, että käytitte ehkäisyä seksissä ja päättelet asiaa rinnoissa havaitsemiesi muutosten perusteella.

Kehossa voi tapahtua monestakin eri syystä (esim. hormonaaliset syyt) erilaisia muutoksia, eikä raskautta voi oireiden perusteella päätellä. Ainoa tapa todeta raskaus, on tekemällä raskaustesti, jonka oletkin hienosti tehnyt. Testi on luotettava n. 2-3 viikon kuluttua suojaamattomasta seksitilanteesta. Jos siis edelleen epäilet raskautta, huomaathan, että raskaustesti kannattaa tehdä vasta, kun kuukautisesi ovat myöhässä. Kuitenkin, jos olet käyttänyt minipillereitä oikeaoppisesti ja ilman unohduksia, ja lisäksi vielä kondomiakin, ei raskaus ole todennäköinen ja havaitsemillesi muutoksille rinnoissasi on jokin muu selitys.

Kehottaisinkin sinua hakeutumaan nyt terveydenhoitajan juttusille, omalle terveysasemalle tai oman alueen ehkäisyneuvolaan. Siellä voit keskustella havaitsemistasi muutoksista rinnoissasi ja käyttämästäsi ehkäisymenetelmästä paremmin ammattilaisen kanssa.

Oliko vastauksesta hyötyä?