Seksi
Nimimerkki: apuaa

Voiko tulla raskaaksi, jos kuukautiset eivät ole vielä alkaneet?

Hei, voiko tulla raskaaksi jos kuukautiset eivät ole vielä alkaneet lainkaan? Nimittäin olin yhdynnässä pojan kanssa ilman kondomia koska ajattelimme etten voi tulla raskaaksi mutta nyt alkoi pelottaa jos voinkin. Pojalta tuli siis siemensyöksy sisääni yhdynnässä.

Moikka!

Periaatteessa on mahdollista tulla raskaaksi yhdynnästä, vaikka kuukautiset eivät olisi vielä alkaneet. On nimittäin niin, että et voi tietää, olisivatko ensimmäiset kuukautisvuodot mahdollisesti pian alkamassa ja voisit olla hedelmällinen juuri yhdynnän aikaan. Naisella tapahtuu ensin ovulaatio eli munasolun kypsyminen ja irtoaminen. Sitä seuraa kuukautisvuoto, jos irronnut munasolu ei ole hedelmöittynyt. Mikäli miehen siittiöitä on tarjolla ja munasolu hedelmöittyy, ei kuukautisvuotoa tulisi. Yleensä tyttö/nainen ei huomaa, milloin munasolu on kypsymässä ja irtoamassa ja siten et voisi aavistaa, että on mahdollisuus tulla raskaaksi.

Jotta seksistä voi nauttia ilman huolta raskaudesta ja seksitaudeista kannattaa aina käyttää kondomia! Raskauden ehkäisyn voi tarvittaessa hoitaa myös muulla keinoin, esimerkiksi e-pillereillä, mutta kondomi on ainoa ehkäisykeino, joka suojaa myös seksitaudeilta. Lisätietoa ehkäisystä voit lukea täältä.

Kivaa kevään jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?