Seksi
Nimimerkki: Miro
Ikä: 16-18v

Voiko saada seksitaudin, jos on harrastanut anaaliyhdyntää ilman kondomia?

Voinko saada seksitaudin anaaliseksistä vaikka olemme harrastaneet perus yhdyntää ilman kondoomia?

Moikka! Tarkoitatkohan kysyä, voitko saada seksitaudin, jos olet harrastanut seksikumppanisi kanssa anaaliyhdyntää ilman kondomia? Kyllä voit saada, jos kumppanillasi on ollut aiempia seksikumppaneita, eikä hän ole käynyt seksitautitesteissä, joissa olisi todettu, ettei hänellä ole seksitautia.

Seksitaudit voivat tarttua kaikessa sellaisessa seksissä (penis-emätinyhdyntä, anaaliyhdyntä/-seksi, suuseksi), jota ei ole suojattu kondomilla tai suuseksisuojalla, ja jossa limakalvot tai rikkoutuneet ihoalueet hankatuvat vastakkain ja eritteet, kuten siemenneste, emätinerite, esiliukaste tai veri vaihtuvat.

Anaaliseksissä ja -yhdynnässä on tärkeää suojautua paitsi seksitaudeilta, myös suolistobakteereilta, joten siksi siinä on erityisen tärkeää käyttää kondomia. Myös runsas liukuvoiteen käyttö anaaliseksissä on erittäin suositeltavaa, sillä se suojaa peräaukon seutua esimerkiksi hankaukselta.

Seksitautitesteissä on suositeltavaa käydä aina, jos on pieninkään epäilys seksitautitartunnasta. On hyvä muistaa myös se, etteivät seksitaudit useinkaan oireile millään tavalla.

Oliko vastauksesta hyötyä?