Seksi
Nimimerkki: Mei Moon
Ikä: 9-12v

Voiko menkkojen aikana tulla valkovuotoa ja voiko menkat alkaa niin, ettei sitä huomaa?

1. voiko valkovuotoa tulla menkkojen aikana
2.voiko menkat alkaa niin ettei huomaa sitä moneen päivään

Kiitos hyvistä kysymyksistäsi, Mei Moon!

Valkovuodon tehtävänä on suojata emätintä pitämällä se puhtaana ja kosteuttamalla emättimen limakalvoja. Valkovuotoa voi siten erittyä myös kuukautisten aikana, mutta sitä ei välttämättä huomaa, koska valkovuoto on sekoittuneena vereen. Mikäli kuukautisvuodon määrä on vähäistä, valkovuodon voi havaita helpommin.

Vastauksena toiseen kysymykseesi on, että kuukautisten alkamisen yleensä huomaa rusehtavasta tai punaisesta vuodosta, josta on jäänyt tahra alushousuihin. On kuitenkin hyvä tiedostaa, että ensimmäiset kuukautiset saattavat olla hyvin niukat, jolloin vuotoa tulee vähän ja se on väriltään rusehtavaa. Toisilla ensimmäiset kuukautiset puolestaan voivat olla runsaat, eli tässä esiintyy hyvinkin paljon yksilökohtaista vaihtelua. Lisäksi etenkin parin ensimmäisen vuoden ajan kuukautiset voivat olla epäsäännölliset, eli kuukautiskierron pituus, kuukautisten kesto ja kuukautisvuodon määrä voivat vaihdella paljonkin.

Suosittelen sinua lukemaan Fressiksen artikkelin Menkat – 12 kysymystä ja vastausta. Voit myös halutessasi lukea Kysy asiantuntijalta -palstan vastauksia muiden nuorten esittämiin kysymyksiin kuukautisista.

Oliko vastauksesta hyötyä?