Seksi
Nimimerkki: Apua

Voiko itsetyydytyksestä tulla raskaaksi

Hei, olen 13 vuotias tyttö ja mua pelottaa hirveesti että voisin olla raskaana, en ole koskaan harrastanut seksiä, mutta olen itsetyydyttänyt. Itsetyydytystä olen aina tehnyt yksin. Kuukautiset ovat kohta viikon myöhässä ja äitikin on kysynyt että missä kuukautiset ovat. On myös ollut kipua alavatsassa ja sitten vielä se että kaiken lisäksi viime kuussa viikko ennen kuin kuukautisten olisi pitänyt tulla on ollut jotain vähän läpinäkyvän punaista vuotoa. En tiedä mitä tehdä, voinko olla raskaana itsetyydytyksestä, pelottaa että spermaa on jotenkin joutunut käsiin tai jtn? Pitäisikö minun ostaa jostain raskaustesti ja mistä saan sellaisen ilman että äiti huomaa, olen miettinyt asiaa jo siitä viime kuusta, mutta en ole halunnut/uskaltanut kysyä keltään, joten kysyn nyt täällä anonyymisti.

Moikka! Hyvä että laitoit meille viestiä, koska asia tuntuu sinua kovasti huolettavan.

Raskaaksi tuleminen tapahtuu tavallisimmin penis-emätinyhdynnässä, kun siittiöitä pääsee kulkeutumaan emättimeen, eikä käytetä mitään raskaudenehkäisymenetelmää. Raskaaksi ei siis voi tulla esimerkiksi lakanoista, wc-istuimesta tai saunanlauteilta, eikä siten myöskään viestissä kuvailemallasi tavalla itsetyydytyksessä. Periaatteessa raskaaksi voisi tulla, jos tuoretta siemennestettä päätyisi emättimeen esimerkiksi sormien kautta, mutta käytännössä tämä ei ole kovin yleinen raskaaksi tulemisen tapa, ja varmasti olisit siitä tietoinen, jos sormissasi olisi ollut tuoretta siemennestettä. Eli voit siis olla asiasta huoletta.

Kuukautisten epäsäännöllisyys on tavallista, erityisesti ensimmäisten parin vuoden aikana kuukautisten alkamisesta. Siitä ei siis tarvitse olla huolissaan, jos kuukautiset ovat viikon myöhässä tai tulevat viikkoa liian aikaisin, vaan se on normaalia kuukautiskierron pituuden vaihtelua.  Toisilla kuukautisvuotojen välissä saattaa olla useampikin kuukausi, ja joillain kuukautiset ovat aina olleet epäsäännölliset. Säännöllinen kuukautiskierto voi myös häiriintyä, ja kuukautisvuodon määrä ja koostumus saattaa vaihdella hyvinkin paljon eri vuotokerroilla. Voi siis hyvin olla, että kuvailemasi ”läpinäkyvän punainen vuoto” oli sillä kertaa kuukautisvuotosi. Voit siis rauhassa odotella vielä seuraavia kuukautisiasi, kyllä ne sieltä vielä tulevat! Jos niitä ei kuulu useampaan kuukauteen, kannattaa niistä mennä juttelemaan kouluterveydenhoitajan kanssa.

Jos kuukautiset sinua vielä kovasti mietityttää, voit jutella aiheesta lisää myös Väestöliiton seksuaalineuvontachatissa.  Lue myös lisää raskauden alkamisesta Hyvä kysymys -sivulta.

Tsemppiä syksyyn!

Oliko vastauksesta hyötyä?