Seksi
Nimimerkki: Outo
Ikä: 13-15v

Voiko hydrokortisonin käyttö vaikuttaa peniksen kasvuun ja kehitykseen?

Hei! Olen joskus 3 vuotta sitten käyttänyt hydrokortisonia terskaani, koska sitä silloin kirveli. Käytin vain muutamam päivän, mutta aivan liian suuren annoksen kerralla, koska olin tietämätön. Voiko hydrokortisonin käyttö vaikuttaa jotenkin negatiivisesti peniksen kasvuun ja kehitykseen. En ole huomannut, mutta haluan vain tietää. (Anteeksi, varmaan hyvin outo kysymys.)

Moikka! Kiitos kysymyksestäsi. Ei ole outo kysymys ollenkaan 😊

Kertomasi käyttömäärä ei kuulosta huolestuttavalta, enkä myöskään usko, että tällä olisi vaikutusta peniksen kasvuun ja kehitykseen. Voit siis olla asian suhteen huoletta!

Koska en tiedä terskasi oireilusta tarkemmin, on minun vaikea ottaa kantaa siihen, oliko hydrokortisonivoiteen käyttö siihen ”oikeanlainen” hoito. Hienoa kuitenkin, että huolehdit terveydestäsi, ja ehkä voin päätellä viestistäsi, että terskasi oireilu on helpottanut. Hieno juttu!

Jos sinulla ilmenee jatkossa peniksessä oireilua, kuten ihottumaa, voit kyllä käyttää hydrokortisonia sen käyttöohjeiden mukaisesti. Hydrokortisoni vähentää kutinaa, punoitusta ja turvotusta, jotka liittyvät allergian tai muun ihoärsytyksen aiheuttamaan ihottumaan. Sitä tulisi käyttää paikallisesti pienelle ihoalueelle ja lyhytaikaisesti, minkä ehkä jo tiesitkin. Tarkemmat ohjeet löydät tuotteen pakkausselosteesta.

Peniksen ihoalueiden oireilun hoitoon voi riittää hyvin myös vesipesut lämpimällä vedellä kerran päivässä, huolellinen kuivaaminen ja hajusteettomalla perusvoiteella voiteleminen. Puhtaiden kalsareiden vaihtaminen päivittäin on myös tärkeää. Voit myös aina olla yhteydessä esimerkiksi kouluterveydenhoitajaan, jos sinulla ilmenee peniksessä sellaista oireilua, josta olet huolissasi. 😊 Terveydenhoitajan kanssa voit jutella tarvittaessa myös muista peniksen kasvuun ja kehitykseen liittyvistä asioista. Toivottavasti tästä vastauksesta oli sinulle apua!

Hyvää joulun aikaa!

Oliko vastauksesta hyötyä?