Seksi
Nimimerkki: Saija
Ikä: 13-15v

Voiko 15-vuotias kokeilla anaaliseksiä?

Onko 15-vuotias liian nuori kokeilemaan peppuseksiä? Olemme olleet normiyhdynnässä ainakin yli kymmenen kertaa, ja olisi ihan kiva kokeilla millaista peppuseksi on.

Moi, kiitos yhteydenotostasi!

Pohdit viestissäsi, oletko vielä liian nuori kokeilemaan peppuseksiä eli anaaliseksiä. Hienoa, että löysit kysymään asiasta, mikä sinua mietityttää. Emme kuitenkaan varsinaisesti ota kantaa siihen, että onko johonkin seksitapaan olemassa ikäraja, mutta on totta, että joissain seksin muodoissa on erityisen tärkeää tietää, mitä on tekemässä, ja mitä seksitavan suhteen kannattaa huomioida. Suostumus ja hyvä kommunikaatio osapuolten kesken on tärkeintä kaikenlaisessa seksissä.

Ennen anaaliseksin kokeilemista on tärkeää tutustua anaalin anatomiaan, hygieniasta huolehtimiseen sekä liukuvoiteen ja kondomin käyttöön. Anaaliseksiä ei myöskään kannata aloittaa anaaliyhdynnästä vaan tutustumisesta omaan peräaukkoon. Kaikessa kannattaa edetä hyvin rauhallisesti. On tärkeää tietää, että peräaukko on herkkä nirhaumille, eikä se toimi samalla tapaa kuin emätin ja on anatomialtaan erilainen. Mahdollinen kipu on aina merkki siitä, että ei kannata jatkaa samalla tavalla! Myös vaurio on mahdollinen, jos kipua ei kuuntele.

On myös hyvä muistaa poistaa sormukset yms. ennen anaaliseksiä. Peräaukkoon ei saa viedä mitään sellaista, mitä ei ole suunniteltu peräaukkoa varten, sillä esine voi luiskahtaa peräaukkoon. Peräaukon tarkoitus on pitää kakka sisällään, ja se toimii myös niin.

Suosittelen, että tutustut vielä yhdessä kumppanisi kanssa huolella näihin artikkeleihin anaaliseksistä ja –yhdynnästä sekä liukuvoiteen käytöstä ennen kuin kokeilette peppuseksiä. Niissä on tietoa ja ohjeita mm. hygieniasta huolehtimiseen anaaliseksissä ja -yhdynnässä.

On myös oleellista huolehtia siitä, etteivät anaalin bakteerit pääse vulvan alueelle tai emättimeen. Peräaukon bakteerikanta voi nimittäin aiheuttaa emätintulehduksen. Yleisesti ottaen on myös tärkeää huomioida, että seksitautien riski on suurimmillaan suojaamattomassa anaaliyhdynnässä, eli siinä on käytettävä kondomia. Seksitaudeista löydät lisää tietoa täältä.

Hivpoint on tuottanut kattavan oppaan anaaliseksistä miehille, joilla on seksiä miesten kanssa. Tästä oppaasta voi kuitenkin hyötyä kuka tahansa, joka on kiinnostunut anaaliseksistä. Sieltä löytyy tietoa anatomiasta, sulkijalihasten toiminnasta jne. Anaaliseksin ABC -oppaan löydät täältä.

Toivottavasti vastauksesta on apua pohdinnoissasi! Jos aihe sinua vielä mietityttää, voit ottaa yhteyttä myös Väestöliiton seksuaalineuvontachatiin.

Oliko vastauksesta hyötyä?