Seksi
Nimimerkki: Soni
Ikä: 13-15v

Seksin aloittaminen

Mä on mun mielestä valmis seksin. Mutta jos isä saisi tietä mun seksi jutus nii se tapaisi mut ai niin tässä on ongelmi mulla ei oo poikaystävä en voi kertoa kellekään tai tiety mun pupulle mitä teen

Kiitos kysymyksestäsi! Seksuaalisuuden herääminen on luonnollinen osa kasvua. On erittäin tärkeää, että koet itse olevasi valmis seksiin ennen ensimmäisiä seksikokemuksia. Tiesithän, että seksi on paljon muutakin kuin yhdyntää? Seksistä voi nauttia yksin haaveillen ja omaan vartaloon tutustuen itsetyydytyksen avulla tai kumppanin kanssa. Myös nuorella on oikeus toteuttaa seksuaalisuuttaan.

Seksin pariin ei tarvitse kiirehtiä, vaan omaa haluaan ja toiveita on hyvä kuunnella. Se, että on fyysisesti valmis, ei aina tarkoita, että olisi myös henkisesti valmis. On hyvä ensin tutustua omaan vartaloon ja oppia, mikä itsestä tuntuu hyvältä. On myös tärkeää, että suhde, jossa ensimmäiset seksikokemukset syntyvät, perustuu luottamukseen ja toisen kunnioittamiseen.

Et kertonut viestissäsi ikääsi, mutta olisi erittäin tärkeää, että sinulla olisi joku luotettava aikuinen kenen kanssa jutella ja ehkä avata myös pelkojasi isäsi suhtautumiseen. Voit tarvittaessa ottaa yhteyttä esimerkiksi Nuorten Exitin chattiin tai varata ajan Väestöliiton nettivastaanotolle.  Väestöliiton nuortensivuilta löydät muutenkin lisää vastauksia mieltäsi askarruttaviin asioihin.

Apua ja tukea on tarjolla, joten ethän jää yksin asiasi kanssa!

Mukavaa alkuvuotta!

Oliko vastauksesta hyötyä?