Seksi
Nimimerkki: Tyttö

Valkovuoto, alavatsakivut ja kuukautisten alkaminen

Hei olen 10 vuotias kysymässä kaverini puolesta hän on minua 8 päivää nuorempi hänellä on ollut jo aika monta päivää alavatsa kipeänä ja tullut normaalia enemmän valkovuotoa ja valkovuoto on ollut enenmän keltaista onkohan hänellä alkamassa kuukautiset?

Moikka! Kiva kun autat kaveriasi etsimällä aiheesta luotettavaa tietoa.

Kyse voi hyvinkin olla alkavista kuukautisista, tai sitten ei. Valitettavasti asiaa on hyvin vaikea arvioida näiden tietojen perusteella.

Ensimmäinen kuukautisvuoto on usein punertavaa tai rusehtavaa vuotoa. Valkovuoto saattaa olla rusehtavaa ennen kuukautisia ja niiden jälkeen, ja rusehtava vuoto voi olla myös kuukautisvuotoa. Ennen kuukautisia ja ensimmäisinä vuotopäivinä saattaa myös alavatsaan hieman sattua tai nipistellä. Kuukautisvuotoa voi tulla vähän, ja se voi kestää muutaman päivän ajan. Toisaalta vuoto voi olla myös runsaampaa, selkeästi veristä vuotoa ja kestää useammankin päivän. Vuotopäiviä on normaalisti 3–7. Lue lisää kuukautisista Fressiksen artikkelista.

Valkovuodon määrän ja värin muuttuminen sekä mainitsemasi kipu voivat viitata myös johonkin tulehdukseen. Etenkin jos näitä oireita on ollut useamman päivän. Voisitkohan neuvoa kaveriasi ottamaan asian puheeksi kotona huoltajan kanssa, tai koulussa terveydenhoitajan kanssa? Näin asia saataisiin selvitettyä ja kaverisi saisi siihen apua.

Toivottavasti tästä vastauksesta oli teille apua! Jos haluatte keskustella asiasta lisää, niin se onnistuu Väestöliiton seksuaalineuvontachatissa.

Oliko vastauksesta hyötyä?