Seksi
Nimimerkki: Turvonnut
Ikä: 13-15v

Turvonneet nännit

Oon tyttö 14v. Miksi nännit ovat aina ihan turvonneet vaahtokarkkien näköiset putket? Kylmettyneenä ne näyttävät normaaleilta, mutta palaavat taas heti takaisin turvoksiin. Onko tämä joku murrosiän kehityksen vaihe, että palaavat normaalin näköisiksi muutamassa vuodessa. Vai jäävätkö ne tälläisiksi? Ollut ongelmana jo muutaman vuoden.

Moikka ja kiitos viestistäsi,

Kun tytöllä alkaa rintojen kehitys murrosiässä, alkuun vain nänni on yleensä koholla. Sen jälkeen rintarauhaskudosta alkaa muotoutua, itse rinta kohota ja nännin ympärillä oleva nännipihakin usein suurenee.

Rinnoille ja nänneille ei ole olemassa mitään yhtä oikeanlaista muotoa tai kokoa, vaan niitä on oikeastaan olemassa niin paljon erilaisia kuin on tyttöjä/naisiakin. Kuten viestissäsi kerroitkin, nännit myös usein reagoivat lämpötilan vaihteluihin. Rinnoissa ja nänneissä tapahtuu usein paljonkin muutoksia elämän eri vaiheissa. Sinullakin niiden kehitys voi olla vielä kesken ja niiden ulkonäkö voi muuttua vielä paljonkin.

Sinun ei siis tarvitse olla asiasta mitenkään huolissasi 😊 Mikäli asia kuitenkin vielä mietityttää sinua, suosittelen keskustelemaan asiasta kouluterveydenhoitajan kanssa tai esimerkiksi Väestöliiton seksuaalineuvontachatissa.

Oliko vastauksesta hyötyä?