NikotiinituotteetSeksi
Nimimerkki: Poip

Tupakointi, nuuskaaminen ja eri ehkäisymenetelmät

Onko olemassa ehkäisyä jonka kanssa voisi polttaa tai käyttää nuuskaa?

Moi ja kiitos hyvästä kysymyksestä! On hienoa, että mietit tupakkatuotteiden ja ehkäisyvalmisteiden samanaikaisen käytön vaikutuksia.

Ensiksi haluamme tähdentää, että nuuskaaminen ja tupakan polttaminen on tapa, josta sinun kannattaa pyrkiä eroon ihan terveytesi takia. Tämän varmasti jo hyvin tiesitkin. Pyöräytä itsellesi hyvä syy lopettaa ja hae apua lopettamiseen omalta terkkariltasi ja Fressiksen lopettamisen tuki -sivulta. Lataa myös kännykkääsi Erovirasto-sovellus, joka tsemppaa ja tukee sinua lopettamispäätöksessäsi.

Tupakka ja nuuska sekä yhdistelmäehkäisy (kuten perinteiset e-pillerit, ehkäisyrengas ja ehkäisylaastari) eivät sovi yhteen. Yhteiskäyttö voi aiheuttaa verenkiertohäiriöitä, jotka voivat olla hengenvaarallisia, jos ne tapahtuvat sydämessä tai aivoissa. Turvallisempaa on käyttää pelkkää keltarauhashormonia sisältäviä ehkäisyvalmisteita. Näitä ovat minipillerit, ehkäisykapselit ja hormonikierukat. Myös kondomi ja kuparikierukka, joissa ei ole hormoneja, ovat turvallisia ehkäisymenetelmiä tässä tilanteessa.

Me täällä Fressiksessä haluamme kannustaa sinua lopettamaan tupakoinnin ja nuuskaamisen. Pystyt siihen kyllä! Lopettamisesta on paljon muutakin hyötyä kuin se, että voit käyttää kaikenlaisia ehkäisyvalmisteita. Tupakointi mm. vanhentaa ihoa ja nuuskaaminen aiheuttaa suuhun pahalta haisevia limakalvomuutoksia. Lue vielä lisää tupakka- ja nikotiinituotteiden terveyshaitoista täältä.

Oliko vastauksesta hyötyä?