Tupakka
Nimimerkki: 🤦🏼

Tupakointi ja kurkkukipu

Hei olen 15vuotias poika
Olin paripäivää sitten festareilla ja poltin ekaa kertaa ja noin 5 tupakkaa jotka oli osa poskareita ja osa henkeen. Nyt on ollut sen jälkeen kaksi päivää kurkkukipeä ja nielussa punasia näppylöitä. Voiko tää kipu olla röökistä vai voiko mulla olla vaan normi flunssaa

Heippa ja kiitos kysymyksestäsi!

Tupakointi ärsyttää suun limakalvoja ja voi siksi aiheuttaa kurkkukipua. Toisaalta punaiset näppylät nielussa voisivat viitata esimerkiksi nielutulehdukseen. Nielutulehduksessa kurkkukin on usein kipeä. Sinulla voi siis olla ihan perus flunssa. Flunssa ja nielutulehdus paranevat usein itsestään, mutta jos kipu nielussa pahenee ja sinulle nousee esimerkiksi kova kuume, kannatta varmuuden vuoksi ottaa yhteyttä lääkäriin.

Pysythän jatkossa erossa tupakasta, sillä kuten huomasit, jo lyhytkestoisen tupakoinnin vaikutukset näkyvät ja tuntuvat elimistössä. Tupakointi heikentää elimistön puolustuskykyä ja vaara sairastua erilaisiin tupakan aiheuttamiin sairauksiin kasvaa mitä pidempään tupakoi. Tupakoitsijoilla onkin muita ihmisiä enemmän esimerkiksi juuri nielutulehduksia ja -kipuja. Voit lukea lisää tupakoinnin haitoista Fressiksen sivuilta.

Kivaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?