Seksi
Nimimerkki: Mietityttää

Tuleeko ehkäisykapseli poistaa, jos on vuotohäiriöitä?

Olen käynyt ottamassa Nexplanon ehkäisykapselin tammikuun alussa. Minulla on kokoajan kuukautiset ja eletään jo maaliskuuta, voiko kuukautiset jäädä vielä pois vai kannattaisko vain käydä ottamassa kapseli pois?

Moikka!

Kiitos kysymyksestäsi. Kysy asiantuntijalta -palvelun ohjeistuksessa kerromme, ettemme enää vastaa lääkkeitä ja hormonaalista ehkäisyä koskeviin kysymyksiin. Suosittelen, että otat suoraan yhteyttä paikkaan, jossa kapseli on sinulle asetettu. He tuntevat tilanteesi ja käyttämäsi ehkäisyvalmisteen parhaiten, joten saat sieltä parhaan mahdollisen avun.

On kuitenkin tavallista, että ehkäisykapselin asettamisen jälkeen esiintyy vuorohäiriöitä. Valmisteen käyttöohjeissa asiasta kirjoitetaan näin:

”Kuukautisvuoto voi muuttua Nexplanonin käytön aikana. Kuukautiset voivat jäädä kokonaan pois, vuoto voi olla epäsäännöllistä, tulla harvemmin tai tiheämmin, vuodon kesto voi pitkittyä tai vuoto voi poikkeuksellisesti muuttua runsaaksi. Vuotoprofiili ensimmäisten 3 käyttökuukauden aikana antaa usein viitettä tulevasta vuotoprofiilista implantaatin käytön aikana.”

Voi olla, että vielä on aikaista arvioida sitä, sopiiko kapseli sinulle vai ei. On hyvä huomioida myös se, ettei tiheän/runsaan kuukautisvuodon ehkäisykapselin kanssa tarvitse välttämättä tarkoittaa sitä, ettei kapselia voisi käyttää. Runsaita vuotoja voidaan myös hallita eri keinoin. Joskus jopa käytetään samanaikaisesti minipillereitä kuuriluontoisesti pitämään vuotoa poissa.

Mutta ole tosiaan tästä asiasta yhteydessä paikkaan, jossa kapseli on sinulle asetettu, jotta voit keskustella näistä vaihtoehdoista ammattilaisen kanssa tarkemmin. 😊

Oliko vastauksesta hyötyä?