Nuuska
Nimimerkki: Mietin vain
Ikä: 13-15v

Toisen suussa olleen nuuskan käyttäminen

Hei! Tulin miettineeksi sellaista asiaa, että monet kaveripiirissäni, jotka nuuskaavat niin saattavat käyttää toistensa jo huulessa olleita nuuskia eli ottaa toisen ”rotan”, jos itseltä on loppunut. Mielestäni se on ällöttävää, mutta se mitä kysyn tässä on se, että jos jollakin olisi, vaikka sukupuolitauti ja hän antaisi nuuskansa jollekkin toiselle ja hän laittasi sen huuleen, niin eikö tauti voi tarttua silloin? Sukupuolitaudithan tarttuvat limakalvojen kautta ja tässä tilanteessahan on nuuska ollut molempien limakalvoissa. Ehkä vähän tyhmä kysymys, mutta tuli vain mieleen.

Hei, ja kiitos kysymyksestäsi!

Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että tuollainen tapa on todella ällöttävä! Lisäksi tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassakaan.

Sukupuolitaudit tosiaan voivat tarttua suuseksissä limakalvokontaktin kautta ja sukupuolitaudeilta suojautuminen tulisikin aina muistaa uuden kumppanin kanssa myös suuseksissä. Taudinaiheuttajat eli virukset ja bakteerit voivat siirtyä yhteisesti käytetyn esineen, kuten ruokailuvälineen, kautta suusta suuhun. En osaa nyt sanoa, kuinka suuri riski sukupuolitaudin tarttumiselle on tilanteessa, jossa toinen henkilö käyttää toisen henkilön suussa ollutta nuuskapussia. Se lienee kuitenkin mahdollista. Lisäksi käytetty nuuska voi levittää myös muita tauteja kuin sukupuolitauteja. Toisen suussa olleen nuuskan käyttäminen ei missään nimessä kuulu hyvään suuhygieniaan, koska eihän tapana ole käyttää toisen hammasharjaakaan!

Nuuskaaminen on muutenkin todella epäterveellistä. Nuuskan terveyshaitoista voi lukea lisää Fressiksen tietopankista, Fressiksen nuuska-aiheisista artikkeleista ja Ilman syöpää -sivustolta.

Kannattaa pitää siis niin käyttämättömät kuin käytetytkin nuuskat kaukana omasta suusta!

Mukavaa syksyn alkua!

Oliko vastauksesta hyötyä?