Seksi
Nimimerkki: Tietämätön nuori

Tiputteluvuoto e-pillereitä käytettäessä

Moi! Olen käyttänyt e pillereitä vähän yli 1kk. Minulla on nyt muutaman päivän ilmennyt tumman ruskeaa niukkaa tiputteluvuotoa ja tällä hetkellä pitäisi olla kuukautiset.
Lääkärini ilmoitti reseptiä hankkiessani mahd. Tiputteluvuodoista, mutta ovatko nämä nyt ne minun kuukautiset? Ihmetykseni tässä on se, että en ota lume pillereitä ollenkaan mahd. endometrioosin takia. Voivatko nämä siis olla todella niukat kuukautiset jos keho ei ole vielä kunnolla tottunut hormooneihin vai onko tämä sitä tiputteluvuotoa, mutta vain sattumoisin kuukautisten aikaan?

Moikka!

Esitit hyvän kysymyksen. Ihmettelit niukkaa ruskeaa vuotoa, joka ilmaantui käytettyäsi yhdistelmäehkäisypillereitä noin kuukauden ajan ilman taukopäiviä. Kyseessä lienee ennemmin tiputteluvuoto, mutta sinänsä vuodon nimellä ei tässä ehkä ole merkitystä.

Kuten itsekin pohdit, hakeutuu kehosi tosiaan seuraavien kuukausien aikana uuteen tasapainoon hormoniehkäisyn kanssa. Sinun kannattaa jatkossa kirjata vuodot ylös. Jos tuntuu, että vuotoja on vielä monen kuukauden kuluttua ja ne häiritsevät, on sitten helpompi lääkärisi kanssa miettiä, mihin suuntaan lääkitystä kannattaa lähteä korjaamaan. Muutama kuukausi kannattaa siis aina seurata tilannetta ja antaa keholle aikaa.

Hyvää kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?