Seksi
Nimimerkki: Tyttö
Ikä: 13-15v

Tamponin käyttö

Minulla on nyt viidennet menkat ja kokeilin tamponia ekaa kertaa,se sattui kun en saanu asetettua sitä kunnolla mutta jätin sen silti sinne,sen jälkeen alkoi huimata ja tuli tosi tosi huono olo tuntui oikeesti että pyörryn.Menin makuulle ja se auttoi no nyt tajusin että tamponin käyttö on tosi paljon helpompaa ja puhtaampaa käyttää,huomenna koulussa on kaksi tuntia pesäpalloa mistä pitää vielä kävellä koululle 20min en tiedä uskallanko laittaa tamponin koska jos se menee huonosti on tukala olo kolme tuntia,ja toisaalta side ei kestå ehkä vuotoani niin kauaa kun aika paljon vuotoa tulee n.klo10 jälkeen.
Onko ideoita?

Hei, kiitos viestistä!

Harmi kuulla, että tamponin käyttäminen aiheutti sinulle kipua ja huonovointisuutta. On luonnollista, että tamponin käyttö voi aluksi tuntua hassulta, ja sitä voi jännittää. Oikein laitettua tamponin ei pitäisi kuitenkaan tuntua erityisemmin. Erilaiset kuukautissuojat ovat monille tottumiskysymys.

Voisiko olla, että et ole asettanut tamponia riittävän syvälle? Jos tamponin asettaminen syvemmälle mietityttää, on hyvä tietää, että tamponin naru on aina riittävän pitkä, jotta sen saa varmasti vedettyä käytön jälkeen pois. Täältä voit lukea vielä tarkemmin tamponin asettamisesta. Tamponit, joissa on asetin mukana, saattavat olla alkuun myös helpompia laittaa paikoilleen. Jos tunnet epämiellyttävää tunnetta tamponin käytön aikana, kannattaa tamponi vaihtaa uuteen tai kokeilla puhtailla sormilla asetta tamponia hieman parempaan asentoon.

Urheillessa voi tosiaan tuntua siltä, että side on epävarmempi, eikä pysy hyvin paikallaan. Tällöin tamponi voi olla käytännöllisempi vaihtoehto. Myös kuukuppi tai kuukautisalushousut ovat hyviä vaihtoehtoja kuukautissuojaksi. Kannustankin sinua vielä juttelemaan näistä eri vaihtoehdoista jonkun luotettavan aikuisen kanssa. Voit hyvin mennä juttelemaan asiasta esimerkiksi kouluterveydenhoitajan kanssa. Keskustella voit myös nimettömästi Väestöliiton seksuaalineuvontachatissä.

Toivottavasti tästä viestistä oli sinulle apua!

Oliko vastauksesta hyötyä?