Mieli
Nimimerkki: Moi__

Seurustelusta kertominen vanhemmille

Moi, mua mietityttää et miten kertoisin mun vanhemmille sitte ku alan seurustelee. En siis seurustele vielä, mutta mua pelottaa kertoo, koska mun äiti sano että mä saan alkaa seurustelee vasta noin 15-vuotiaana ja olen nyt siis 12 v. Mutta siis jos alan seurustelemaan aikaisemmin kuin 15-vuotiaana niin miten voisin kertoa mun vanhemmille? Toivottavasti saan tähän vastauksen.

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Pohtimasi asiat ovat sellaisia, joihin moni ikäisesi voi samaistua. Vanhemmille kertominen jännittää varmastikin lähes jokaista, mutta usein syyttä. Vaikka vanhemmat usein sanelevatkin ehtoja ja rajoituksia, on tilanteista usein mahdollista vielä keskustella, kun ne ovat ajankohtaisia. Jos tapaat jonkun kivan ihmisen, jonka kanssa seurustelu tuntuu hyvältä ajatukselta, ei siitä tarvitse myöskään heti kertoa. Sinulla on oikeus omaan yksityisyyteesi. Jos tapailu muuttuu kovin vakavaksi, voit silloin tuoda tämän ihmisen tapaamaan vanhempiasi.

Usein se, mitä emme tiedä jännittää meitä. Siksi voi olla, että etukäteen ajateltuna äitisi on huolissaan sinusta ja asettaa siksi rajoituksia. Hänen tehtävänsä on kuitenkin pitää sinusta huolta. Kun hän näkee, että seurustelukumppanisi on mukava, voi osa huolesta väistyä. Voit myös jutella äitisi kanssa silloin siitä, mikä häntä seurustelussasi huolettaa, ja mitä seurustelu sinulle puolestaan merkitsee. Usein rauhallinen keskustelu ja omien ajatusten avaaminen auttaa moneen asiaan, niin varmasti tässäkin tilanteessa.

Mukavaa syksyä sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?