Seksi
Nimimerkki: IPZU
Ikä: 13-15v

Seksuaalinen kiinnostus murrosiässä

moi muo koko ajan panettaa ja haluisin panna jotain tyttöö ja nähä tytön pimpin ja nuolla sitä

Moikka!

Kiitos viestistäsi! On täysin luonnollista, että sinulla on tällaisia ajatuksia ja tuntemuksia, ja että olet kiinnostunut seksistä.

Olet antamasi iän perusteella murrosikäinen. Murrosiässä hormonit omalta osaltaan herättävät kiinnostustasi toiseen ihmiseen, ja ehkä vielä eri tavalla kuin aikaisemmin. Seksuaalisuus, seksi ja alastomat kehot alkavat kiinnostaa. On ok haaveilla ja omassa mielessään kuvitella asioita, jotka tuntuvat mielekkäältä ja hyvältä.

Jos sinulla on seksuaalisen kiihottumisen tunteita ja sinusta tuntuu hyvältä, voit itseksesi hyväillä itseäsi ja kokeilla itsetyydytystä. Itsetyydytys on hyvä tapa tutustua omaan kehoon ja kiihottumiseen. Jossain vaiheessa kehityksen ja iän myötä tulee oikeassa elämässä ajankohtaiseksi alastomuus ja erilaiset seksuaaliset teot, kuten seksi toisen ihmisen kanssa. Silloin tärkeää on se, että molemmat seksin osapuolet haluavat seksiä ja ovat siihen valmiita. Näistä asioista on tärkeä jutella mahdollisen seksikumppanin kanssa etukäteen. Voit lukea lisää seksistä Fressiksen tietopankista.

Jos seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvät asiat mietityttävät sinua kovasti, kannattaa niistä jutella esimerkiksi jonkun luotettavan aikuisen kanssa. Jos sinulla ei ole sellaista henkilöä tai juttelu kasvokkain tuntuu vaikealta, voit myös jutella asiasta luottamuksella ja nimettömästi esimerkiksi Väestöliiton seksuaalineuvontachatissa.

Oliko vastauksesta hyötyä?